23 augusti 2021

Många loppisar

I lördags såg jag att flera av stans loppisar skulle ha öppet samtidigt. De har haft lite olika öppetider nu under pandemin så det är sällan de haft öppet samtidigt. 


Så då slog jag till med en loppistur denna soliga lördag! 


Fick även med mig de här två så vi hade en riktigt heldag tillsammans. Vi började med ett besök på kära Bois-loppan. Hittar man npgot hör inne så är det oftast väldigt billigt. 


De här två krukorna föll jag för. Men blev osäker så jag köpte dem inte direkt men jag kunde inte låta bli så de fick följa med hem till sist. Krukor i modell större och dessutom två stycken likadana. Det är inte så ofta jag lyckas hitta det. 

Sen besökte vi även Eriks hjälpen, Röda Korset och Ekorrarna loppis. Leah fick sen akutblodsockerfall så då fick det bli en fika på Wienerbageriet. 


Sånt himla fint väder! Sommaren gjorde verkligen comeback i helgen. Underbart att kunna sitta ute och fika. 


Leah var glad att få lite söt i magen. Jag med! 


Rätt som det var när vi satt där kom musikkåren och marscherade förbi och spelade så fint. Det är en tradition i Tranås att varje lördag så marscherar olika musikkårer längst med Storgatan och spelar så fint för alla. Men återigen så har det ju varit en pandemi så det var väldigt längesen sist som vi upplevde det. Väldigt härligt att få lyssna på lite livemusik igen. Man märker verkligen ur tomt det varit med sånt nu när det så smått börjar komma tillbaka igen. 


Efter fikat åkte vi ute till Hestra och secondhandbutiken Bariki. Det är en favorit! Stor och bra. Väldigt fint och välorganiserat i den butiken. 

I många butiker så sålde de ut kläder för halva priset. Jag gjorde flera fina fynd på klädavdelningarna. 


Ett par träningstights för tjugo kronor. Som nya! 


Den här sporttoppen var helt ny med prislappar kvar. 15 kronor. 


En klänning som är både röd och med zebror på, kan man ju inte säga nej till! 


Eller denna fina! Med svanar på! Helt ny den med med prislapparna kvar. Tror jag gav en femtiolapp för denna härliga. Mönster och färg ska det vara! 


Hittade även dessa två blusar för 20 kr styck. Jag äger inte jättemycket sånt så det kan vara lite kul med nytt till i höst. 


Ja det blev en riktig loppisdag. 

På kvällen åkte vi in till Mjölby en sväng för att handla godis. De har en stor och bra godisbutik där som jag alltid tyckt om då de sålt två av mina favorit godisar som inte finns att köpa någon annanstans. Nu är det ett tag sedan sist jag var där och vad har hänt? De har slutat med både mina goda mjuka citronkolor och chokladdöskallar med hallon och lakrits smak! Så besviken jag blev. Jag har verkligen letat men det är ingen annan butik i närheten som säljer dessa bland sitt plockgodis. Så besviken. 


Köpte sen med pizza hem från Pizzahut till kvällens middag. Vi lever fortfarande utan kök så smidig mat prioriteras fortfarande. Det börjar bli kallt att stå ute på altanen på morgnarna innan jobbet. Tur det är Pontus som kokar gröten då jag hade inte gjort det annars. 


//Sofie 

Inga kommentarer: