01 augusti 2021

Stelor - En bättre matupplevelse


En morgon när Pontus var ute och åkte rullskidor åkte han förbi det här stället, restaurang Stelor. En jättemysig restaurang som ligger i en ombyggd lada.


Här serveras gårdsmiddagar som består av en fast meny (som byts ut varje vecka) i fem serveringar. Alla ingredienserna följer alltid de olika säsongerna. Allt på menyn kommer även från lokala bönder i närheten. Så himla bra! Det var dock inte så lätt att få något bord där. Det är ett populärt ställe. 


Pontus satte upp sig på en reservlista och mitt på dagen plingade det till i hans telefon att vi kunde få ett bord vid klockan fem. Det tackade vi såklart ja till! 

Jag körde på grön klänning och ett sminkat fejs restaurangbesöket till ära. Jag har som sagt knappt öppnat sminkväskan under semestern. Majken var helt fascinerad att jag hade smink på mig. Hon ställde sig jättenära mitt ansikte och kollade noggrant vad det var som såg annorlunda ut. Sen sa hon "Fin Fi!" så tolkar det som att det var godkänt:-) 


Invigde även dessa gula reptilmönstrade skor som jag köpte när vi var i Helsingborg. Så himla fin och inte minst sköna! 


Och inredningen! Nej men ni ser ju så vackert. Älskar väggen med alla gamla bonader längst bort. Maten serverades på tallrikar som både var gamla och udda. Sånt gillar ju jag. 


Riktig mysig miljö! 


Första gången vi testade på att äta en sådan här typ av middag. Så vi slog på stort och tog även vinpaketet till maten. Väl utvalda viner som skulle passa till varje rätt. 

Fördrinken var en iskall gin med svarta vinbär. Jättegod! Jag har visst börjat tycka om gin på den här semestern. Jag som inte alls tyckte om det tidigare. 


Den här maten var verkligen en smakupplevelser utöver det vanliga. Ser kanske inte så speciellt ut på bilderna men smakerna var helt magiska. Så himla gott allting. Och nästan alla rätter var helt vegetariskt dessutom. 

Koriander, tomater och svamp nej det är inga favoriter hos mig. Men här smakade det helt fantastiskt gott. Snacka om att kunna lyckas bra med smakerna då. 


Vinerna gjorde sig så bra till maten och lyfte verkligen fram det god i maträtterna. Det här var ett vitt ekologiskt vin från något litet ställe i Tyskland. Såg ut som urin men smakade suveränt! 


Mysigt att få en stund med bara mannen min:-) I bakgrunden ser ni hur de presenterade maten på stora griffeltavlor. Väldigt trevligt! 


Det här är nog den godaste pastan som jag ätit. Tryffelpasta med sidfläsk (grisköttet från en närliggande gård och pasta var gjord på mjöl från Gotland) och massa annat gott i. Till det fick vi ett rödvin som var pricken över i:et. Då kan jag även tillägga att jag inte är något större fan av rödvin annars men tyckte det här var helt underbart gott. 
 

Till efterrätt fick vi mandelkaka med vinbärssorbet till och ett japanskt dessertvin. Japp vi var rätt mätta sen. Och nöjda! 


Det var ingen billig middag men en av det godaste jag ätit. Hit kommer jag gärna tillbaka igen om jag skulle få möjlighet. Ett tips om ni vill äta god mat på en annorlunda, urmysig restaurang med väldigt god mat och trevlig personal. Åk hit. Det var som Pontus sa: Det här var inte en god middag, det här var en god matupplevelse. 


//Sofie  

Inga kommentarer: