21 januari 2024

Dop för Algot

 Lördag! Startade dagen på ett av de bättre sätten:


På gymmet! Den här veckan har varit svår med att gå till träningen. Så nu äntligen kunde jag få åka dit och bara köra på i lugn och ro. Ingen tid att passa och ingen som försökte hacka mitt Facebook konto. Ett bättre träningspass på gymmet helt enkelt. 

Köpte sen med frallor hem som vi åt till frukost. Hugo blev sen upphämtad för att åka iväg och åka skidor. Jag drog till stan med Pontus och Leah. Lämnade av Pontus i skidspåret och Leah till samlingen för att åka på borta match. 

Jag besökte butiker i jakt på en doppresent och sen gick jag på långpromenad med Ebbe. 


Så himla kallat bara men det har det ju varit ett tag nu. Minus tio grader är för kallt för min smak. Tjugofem plus grader är mer min melodi. 

Gick förbi det här isberget. Som visade sig vara en fontän (?) Som de inte stängt av. Den stod och pumpade ut vatten för fullt och isen bara växte. 


Efter promenaden hämtades mannen upp och sen åkte vi hem. Slängde ihop lunch som vi åt och sen svidade vi om lite fort för att åka iväg på dop! 


Fina Algot skulle döpas denna dag. Kom på en tiöö sak jag avskyr med vintern. Allt blir så statiskt! Klänningen, håret och ja hela jag var helt statiska. Hatar det. 


Vi stressade för att komma i tid där väglaget inte var det bästa och så var vi och lämnade av Ebbe hos mamma och pappa innan. Men vi hann! Så fort vi satt oss i kyrkbänken började klockorna ringa. Svettigt värre mem vi hann vilket var det viktiga. 


Det var riktigt fint i kyrkan. Saga och Benjamin fick hjälpa till att hälla upp vattnet. 


Algot var så glad och nöjd! Han tyckte det var spännande och bli döpt. Han ville helst hoppa ner i dopfunten hela han. 


Döpas var bara kul tyckte Algot❤️


Psalmer sjöngs också såklart. I slutet av dopcermonin spelade kantorn ett medely av barnsånger från Astrid Lindgren. Så himla fint! 


Algot med hela sin familj❤️


Det blev även en syskonbild med alla systrarna och bröderna.


Efter kyrkan blev det dopfika och där tog jag visst inte en endaste bild. Men det bjöds på massa gott fika och mycket röj med alla barnen. 


Ett jättefint dop och vi hade det väldigt trevlig efteråt! Vi tackar så mycket för att vi fick vara med. 


När vi skulle hämta Ebbe blev vi även bjudna på mat så blev kvar en stund hos mamma och pappa innan vi åkte hem till kidsen som också kommit hem från sitt. 



//Sofie

Inga kommentarer: