18 januari 2024

Varning för negativitet

Jaha, ska jag börja gnälla som vanligt? Känns som jag inte gör annat just nu. Blir lätt så när allt suger. 


MEN! Jag kom faktiskt (typ) i tid till jobbet! Kors i taket. OCH mitt konto på Facebook är tillbaka! Efter ytterligare några kapningar så var det som att jag var den som var mest ihållig tillsist? Har gått in och säkrat alla mina konton jag har överallt nu. Gjort säkerhetsuppdateringar, ändrat lösenord och allt som man ska. Håller alla tummar för att det ska vara lugnt nu. 


När jag slutat jobbet däremot så började det värsta tågkaoset jag varit med om. Inte bara pendeln som ställde in avgångar och hade förseningar. Alla andra tågavgångar var också försenade eller inställda. Det var kaos med folk på stationen. Tekniskt fel hade de också så inga skyltar eller liknande fungerade nånstans så man fick förlita sig på utropen. Perfekt.

Mitt tåg var inställt och de hänvisade till nästa avgång som de inte visste när den skulle bli... Så jag köpte mig en macka och en juice till ett saftigt överpris inne på pressbyrån. Var rätt glad över att jag hade termobyxor, tjockmössa och min varma dunkappa på för inne i vänthallen gick det inte att komma in knappt då det var så mycket folk. 


I väntan på att få åka hem satte mig på en bänk utanför och åt min macka och drack juicen som jag betalat överpris för.  


Hem kom jag tillsist men över en timme senare än vad jag skulle. Jag hade planerat att träna men jag fick prioritera om. Tur iallafall att jag inte har barn som ska hämtas på förskola eller fritids. Hur gör dessa föräldrar? 18.15 anlände tåget och vid den tiden har ju både förskolor och fritids stängt. Fy vilken ångest jag skulle ha om jag satt fast pga inställt pendeltåg så jag inte skulle kunna hämta mina barn. 


Ja, körigt blir det. Fick stressa för att hinna handla i mataffären, hämta ut paket, åka förbi äggboden och köpa ägg, hem, in med allt och sen iväg igen för att skjutsa Hugo till hans träning. 


Har kommit fram till att går inte jag upp 04.15 för att träna innan jobbet så hinner jag inte med det alls. Så är det ju har jag märkt. Vädret är ju som det är nu så då tar det längre tid att åka in till gymmet på morgnarna så det blir tajt med tid att hinna. Och nej, jag tänker inte gå upp tidigare än så. Måste ta och tänka om hur jag ska lägga upp det med allt. 


Det är det tråkigaste just nu att få ihop livspusslet hela tiden. Att inte hinna med mina dagliga hundpromenader är också en sån grej jag får ångest över. Behöver min kvalitetstid med min Ebbot. Få gå och lyssna på en podd och rensa huvudet efter dagen. Att man inte ska hinna med det heller. 


Ja se, jag avslutar lika gnälligt som vanligt. Till och med så jag blir trött på mig själv. Men imorgon är det fredag och det ser jag fram emot. Eller iallafall fredagskvällen. Fy fan vad skönt det ska bli! Och kanske tågen rent av går imorgon? Det vore ju jackpot! 



//Sofie

Inga kommentarer: