25 januari 2024

Matlåda a la spya

 


Onsdagen bjöd på ett träningspass innan jobbet! Så skönt när jag väl var på plats. 

Jag blir piggare de dagar jag tränat på morgonen innan allt drar igång. Blir däremot ofta trött framåt eftermiddagen, oftast efter lunch. Men det blir jag ju alltid och fram tills dess känner jag mig mer pigg i huvudet när jag tränat än de dagar jag inte gjort det. 


När jag kom hem och skulle duscha höll jag på att få med mig Ebbe in i duschen. Pontus hade kokat över kaffet så det hade runnit ner kaffe i lådorna och överallt. Han svor och hade sig så att säga. Ebbe tycker inte om när Pontus är arg. Vet inte varför för han är världens största hussegris annars. Men de gånger Pontus tappar humöret blir han mattegris istället. Kommer och vill helst sitta i knät på mig. Nu satt han oxh tryckte sig mot duschdörrarna när jag duschade. 


När vi kom ut från badrummet sen hade husse lugnat sig och Ebbe var återigen världens största hussegris. 

Hade linsgryta i matlådan till lunch. Min kollega undrade vad det var för spya jag tagit med mig. Ja, det ser kanske inte så roligt ut men gud så gott! 


Annars då? Jodå det blev tåg hem (i tid!) och upphämtning av barn från träning. 


Fick ett ryck när jag kom hem och skulle plocka undan i hallen. Bar ner jackor och skor till garderoberna i källaren för att ge mer plats uppe i hallen. Skulle ställa in skor i skogarderoben och fick nog av oredan där inne. På med en podd och så städades och rensades det! Blev så bra så nu gäller det att bara hålla efter. Rensade ur en väldans massa skor med. Vet inte om de ska skänkas, säljas eller vad jag ska hitta på med dem. Löser sig väl någon gång. Tills dess ligget alla i en stor ikea påse nere i gamla pannrummet tills jag har tid/ork att ya tag i det. 




//Sofie



Inga kommentarer: