10 april 2009

Inget avlopp och puckon till kontorister

Ahh när ska det börja gå bra för oss egentligen?

Pontus är uppsagd (Han jobbar fortfarande men vi vet inte exakt hur länge till), Rusta säljer olika tapeter till oss, Internet fungerar inte, TV:n hoppar, tomtgränser som flyttas och nu har hela jäkla avloppssystemet gått sönder! Plus att vi försöker hinna med allt annat som ska göras på huset mitt i allt..

När jag skulle skölja rent penslarna igår nere i källaren så blev det stopp igen, precis som förra gången..Pontus ringer då tillbaka till han som var med slangbilen sist och han lovar att komma ut. Klockan sju i gårkväll så kom han och konstaterade efter mycket om och men att det var trasigt hela avloppsröret och att det måste bytas ut. Förra gången han var gick det på nästan 4000 kronor och denna gången var han lika länge PLUS att han fick ringa ut en kille med kamera så de kunde gå ner och filma i systemet. Jag vill inte ens veta vad den räkningen går på. Fast detta ska vi ta upp med mäklaren för felet är tydligen något som varit sedan tidigare, alltså inget vi gjort under vår tid. Dolda fel så att säga och det ska ju säljarna betala för isådana fall. Avloppet är vi ju beroende.. Tråkigt bara för nu blir det inget påskfirande imorgon hemma hos oss som vi planerat så länge. Sandra och jag var och köpte mat och allt tidigare på dagen igår men nu får vi se hur det blir. Pontus, Krille och Gunnar har ringt runt till massa de känner som skulle kunna ställa upp med en grävmaskin så vi kan få det fixat så fort som möjligt. Gunnar kände en kille och han kan förmodligen komma ut imorgon lördag och gräva åt oss. Krille jobbar ju med cementrör och liknande så det fixar sig ju också om vi har tur, vilket vi säkert inte kommer att ha men ändå.

Sen en till jävla sak är att hon som sköter lönerna etc på Pontus jobb har räknat fel på Pontus pappapenning! Så nu är Pontus skyldig sin arbetsgivare 10.000 kronor för det som han fått ut i lön. Asså herregud sicken puckad människa! Pontus och hans chef har varit på henne hela tiden innan och frågat henne om hon räknat rätt och så för det har varit lite högt ibland har både Pontus och hans chef tyckt, men nejdå! Hon hade ju koll på läget, eller inte... Hon hade ringt till facket för att fråga hur de skulle göra nu och de sa att Pontus var skyldig att betala tillbaka de pengarna, men hallå! Det är ju hon som är anställd för att ha koll på och betala ut rätt löner till de anställda, det är hon som räknat fel fast de har varit på henne och frågat om det verkligen stämmer! Så Pontus ska också ringa till facket idag och höra för han har tydligen en skyldighet att kolla upp så att allting stämmer men han har ju faktiskt frågat henne vid ett flertal tillfällen så det borde ju räknas som att han har kollat upp de. Ingenting går bra för oss nu, känns piss rent ut sagt. Tyckte det var jobbigt när Pontus blev uppsagd men sen dess så har bara allt gått fel för oss. Eller jag ska väl inget säga för då händer väl något mer, typ pannan går gönder elelr något sånt:P

//Sofie

2 kommentarer:

Ida sa...

Usch det här var inte kul o läsa!... Hoppas verkligen att det löser sig snart för er. Det finns puckon överallt när de gäller jobbet. TRO MIG... Jag har fått för lite lön ist.. Sen 2 år tillbaka men men de skyller ifrån sig som vanligt.

Kramar i massor!
Glad Påsk kusin

Hannah sa...

Ja det var väl bara det som fattades... Instämmer med Ida, det var verkligen inte kul att läsa. Hoppas det löser sig snart! Kram!