09 december 2009

Funderingar kring julklappar

Hur gör ni som har barn med julklappar? Jag har funderat en massa. Vi har nämligen köpt en brio spis till Hugo som han ska få i julklapp av oss och nu vet jag inte om jag ska köpa något mer till honom. Spisen var ju inte så billig och vi badar faktiskt inte i pengar.. Men det känns så snålt! Men å andra sidan så vet jag inte vad jag skulle köpa åt Hugo om jag skulle köpa något mer. Det han behöver eller vill (eller ja vill och vill men det som jag tror mig veta att han vill ha:) få i julklapp vet jag redan att han kommer få av alla sina andra släktingar runt omkring. Ska man köpa julklapp bara för att? Han är ju fortfarande så liten så han lär ju inte reagera på att han bara fått en julklapp av Pontus och mig. Han kommer ju få en massa andra också av sin snäll mormor/morfar/farmor/farfar/faster/moster/morbror/farbröder etc. Än så länge är han ju enda barnet i släkten så han blir ju lite i centrum:)

Ahh bara en tanke som går i mitt huvud hela tiden. Man känner sig som värsta snåla mamman när man hör om alla julklappar som alla andras barn ska få av sina föräldrar.. Men som sagt köpa bara för att köpa? Han kommer ju få vad han behöver så det är ju inte det. Sen får han ju ett nytt rum och till det måste vi ju köpa en del nytt så det kan man ju faktiskt säga att han får i julklapp:)

Ja dessa julklappar det är inte lätt inte:-) Men det är så roligt att ge och få tycker jag. Att få ge paket som bara är så passande till just den personen är ju så skoj! Det är nog sant som man säger; Att det är tanken som räknas.

//Sofie

2 kommentarer:

Jennie sa...

Det är bara att börja bearbeta karln din, klart du ska ha en kristallkrona;)

malin sa...

jag har ju inga barn men jag tycker att när man e så liten så räcker det faktiskt med det du köpt. det vore annorlunda om ni var de enda att ge honom men nu har han ju så många runt i kring som han får av. jag tycker inte du ska ha dåligt samvete. kram : )