29 november 2014

En dag i Jönköping

När mamma och Elin hämtat upp mig och barnen här hemma imorse så styrde vi bilen söder ut mot Jönköping.

Där väntades först torghandel. De har torghandel varje lördag i Jönköping och det är en stor torgmarknad. Leah hittade ett par jobbarbyxor i sin favorit färg så de fick följa med hem:-) Blev även lite annat smått och gott handlat innan vi gick in och fikade och värmde oss.

Det ligger ett fik precis bredvid torget som en kyrka driver. Kanonfina mackor och kakor för billig peng. Lekhörna hade de med så tummen upp för det!

Sen begav vi oss till en jättestor loppis. Eriks hjälpen som driver den och den är hela 4000 kvm stor. Mitt inne på loppisen hade de en lekgrej (såg ut som såna de har på lekland) som var poppis för alla barnen.

Medan barnen lekte så fyndade jag vita spetsgardiner och en julduk. Ett par skridskor till Hugo hittade vi också. Men det verkliga fyndet hade vi inte plats att ta med hem. Hade vi haft det hade jag köpt den direkt. En chiffonje i barnstorlek! Hur fin som helst och för bara 350 kr. Åh den hade jag velat köpt! Hur ofta springer man på något så fint? Men men det blir någon annan som får glädjas åt att ha den hemma hos sig. Tyvärr...

Efter loppisbesöket så blev det en snabbis inne på A6 för matintag innan vi åkte hem igen. Det var så galet mycket med folk där inne så var skönt att åka därifrån.

Nu blir det varmackor till kvällsmat här hemma och sen bara ta det lugnt. Känner mig inte hundra i kroppen plus att en jobbdag med delad tur väntas imorgon. Behöver samla krafter till det.

//Sofie

Inga kommentarer: