23 juni 2018

Midsommarafton 2018

Hade en jättebra midsommarafton igår även att vädret var som det var:-)

Jag startade midsommarafton med att åka och träna och därefter åt vi frukost tillsammans hela familjen. Helmysigt! Lite förkänning på det här med semester:-)

Efter vi ätit så drog Leah och jag ut i blåsten (det blåste typ storm ute) och plockade blommor. Leah ville så gärna ha en krans så då var det bara att sätta igång och plocka lite fina blomster till det.



Vi hittade även hur mycket smultron som helst! Blev även en del såna plockade och uppätna. Så gott med smultron!


Lyckades knåpa ihop varsin krans till oss. Inte så perfekt gjorda precis men det ska de ju inte vara heller tycker jag. Det ska vara lite hemmabygge över dem och det ska vara egenplockade blommor utifrån naturen. Då är det på riktigt:-)


Blev lite stressigt sen med att hinna duscha och förbereda allt annat inför lunchen men vi hann! Vi åt sillunch borta hos Emma och Per och därefter fick vi för oss att göra oss en egen midsommarstång.


Leah tyckte vi kunde använda stommen till att leka Jesus på korset.


Den blev till sist så fin, så fin våran lilla midsommarstång! Tycker den passade jättebra stående vid flaggstången:-)


Det blev faktiskt några danser dansade också innan regnet kom och vi flydde in.


Jag körde på blå klänning och kände mig riktigt midsommarfin enda tills vädret slog om och det blev ännu kallare och så regnet som kom i skurar lite titt som tätt. Underbart midsommarväder! Tror vi var nere på 11 grader där ett tag. Nästan som nyårsafton.


Jag gick hem och byte om lagom till att vi skulle grilla på kvällen. Då klarade jag inte av kylan mer. Men det hör väl till? Fört är alla så finklädda men sen gör sig vädret påmint och i slutet har alla istället på sig tjocktröjor och långbyxor. Klassisk midsommar!

Vi hade en jättebra dag och kväll! Dock hade jag huvudvärk nästan hela dagen/kvällen och den gav aldrig med sig. Så vi rundade av kvällen vid straxt innan 22 och gick hem. Barnen hade nog gärna stannat ännu längre då det var full fart på dem. Jag la mig och somnade som en stock. Det bästa var att få vakna upp idag utan huvudvärk. Jag har inte det så ofta men när jag får huvudvärk så håller den gärna i sig tyvärr.

Men idag fortsätter ju midsommaren och ikväll spelar Sverige och jag kan kolla! Bara det är ju underbart:-)

//Sofie


Inga kommentarer: