30 juni 2018

Fyndade Grejer

Som kostat gratis det är de bästa fyndade grejerna:-) Så roligt när man kan gå skattjakt och få riva runt och leta bland hur mycket saker som helst. Love it!

Jag fick med mig en hel del saker hem igår. Pontus fick stanna på vägen hem och ta med grejerna i sin stora jobbil då det inte fick plats i min Renaultkombi. 


Bland annat så fick de här blåa stolarna följa med hem till oss. Det är samma modell som vi har på våra köksstolar fast de stolarna är inte målade. Det är en gammal släkting som tillverkat de här stolarna för en sisådär 150 år sen. Det kallas kvalité om nåt.

Tror mormor är den skyldige till att de är blåmålade, men jag tycker inte det gör så mycket. Det är en fin färgklick!

Jag vet faktiskt inte vart jag ska ha dem. Så jag torkade av dem och ställde dem nere i källaren så får vi ha dem som extra stolar när vi är många här hemma som ska sitta och äta kring köksbordet:-)


I år ska de plockas bär! Jag har tänkt köpa såna här bärplockare tidigare, men de som finns i butiker nu för tiden är i plast eller i sånt vekt material så jag har avstått från köp. Och tänkt sån tur för igår hittade jag inte bara en utan två stycken rejäla bärplockare! Hittade även en sån här bra bärrensare så nu finns det inga undanflykter till att inte plocka bär:-)


Hittade även det här stora emaljfatet som fick liva upp soffbordet.


En "ny" förbandslåda där vi kan ha plåster och sånt i!


Köket pryds nu av en fin röd pedestal med en mjölkkanna som jag också hittade igår.-)


Ännu mer rött i form av två termosar! De håller nog inte värmen så bra men de är fina att ha på hyllan i köket tycker jag:-)


Ett kopparkärl som passar perfekt att ha som blomkruka!


Den här väger som bly och ser ungefär ut som ett plättlag, men det är som skålar där man håller i smeten i. Den här är ifrån farmor och när vi var små och hälsade på släkten i Danmark så fick vi alltid såna här goda saker som man kan laga i den här grejen. Haha ja, jag kan inga namn eller så men gott var det!

Vi har gjort såna här krabbelurer i vanligt plättlag men kan tänka mig att de passar perfekt att göra i den här!

Sen hittade jag såna här som man kan baka struvor med! I originalförpackning till och med så det ska jag testa på att göra någon gång. Tycker egentligen inte så värst mycket om struvor men det ser så roligt ut att baka.


Ännu en kanna till min lilla samling:-) Hittade även den här gula ugnsformen med lock som var i jättefint skick trots sina år och att den stått ute i en bod de sista x antal åren.


Massa fina glas! Skålar kan man ju aldrig ha för många av och de två stora kommer bli fina att ha med blommor i som vaser.


Dessa djupa tallrikar fick också följa med hem och har fått flytta in i köket. Jordgubbar med mjölk måste ju smaka extra bra när man äter dem från såna här tallrikar?:-)


Den här korgstolen av äldre modell ville Leah ha på sitt rum. Det blev dock inte så bra när vi försökte hitta någon plats för den där inne så den fick istället flytta ut till datarummet där den passade perfekt!


Leah fick istället ett nytt sängbord i form av det här tidningsstället. Så himla fint!


Ja, det blev några saker. Så den här dagen har jag ägnat åt att torka av allt och flytta om och ställa dit sakerna där de passar som bäst här hemma:-) Alltid lika kul att få göra sånt! Mycket nytt endast till kostnaden av lite jobb. Älskar alltihop!

//Sofie 

1 kommentar:

Jennie sa...

Åh vilka fina grejer!