17 februari 2019

Åkt utför

I går lördag så packade vi in oss i bilarna och drog i väg i det fina vårvädret. Det var tio grader varmt och strålande sol! Helt galet för att vara i mitten av februari. Vi skulle dock ägna oss åt något mer vintrigt i form av skidåkning.

Jag och Leon skulle båda två premiäråka för första gången i våra liv. Inte för att skryta men det gick bäst för mig. Leon var nämligen väldigt bestämd med att han skulle åka skidor fast utan pjäxor...

Jag testade och åkte några gånger och det gick överförväntan. Trillade ingen gång! Så himla ovant och läskigt men ju mer jag åkte desto bättre kändes det ju.


Leon och jag tog sen ett break så att Sandra skulle kunna åka lite med Linus.


Vi köpte festis och delade på en bulle. Leon var väldigt trött och väldigt törstig. Han satt så där med festisen tills han ställde den på borde och sa slut.


Till lunch blev det grillad korv med bröd. Mysigt värre och här var alla barn fortfarande på bra humör.

Jocke och Tina kom sen och hämtade Leon så då kunde vi åka allihopa igen.


Jag höll mig till barnbacken hela tiden. Får se om jag vågar mig på en av de större nästa gång.


Vi hade en jättemysig dag i backen fram tills dess att vi skulle åka hem och typ alla barn ballade ur. En sprang i väg på parkeringen och skrek och en annan in i skogen och var arg. Så roligt sånt är! Fy så mycket energi det tar från alla. Men hem kom vi till sist.

Jag var så jäkla trött när vi klev innanför dörren här hemma. Gick och la mig och vilade en stund och trodde jag skulle bli piggare, men ack nej.

Men vi hade Melodifestivalen som vi peppade för. Åt middag ihop alla och hade köpt chips som det skulle snaskas på till. Jag låg ner i soffan hela tiden och fick kämpa för att inte somna. Sandra fick till sist gå och lägga sina troll och somnade hon med. Pontus däckade i soffan och Hugo somnade bredvid Linus. Bara Leah som var helt taggad och hade energi kvar att se allt.

Jag såg faktiskt det mesta och blev så besviken att hon Rebecka inte gick vidare direkt. Vilken låt!  Hoppas hon går vidare från andra chansen sen. Martin Stenmark är ju en favorit sen gammalt och jag tyckte hans låt var bra med.

Snacka om att dagens skidåkning tog på krafterna. Somnade rätt gott sen vill jag lova.

//Sofie 

Inga kommentarer: