21 februari 2019

En braskamin

Vi håller ju på med projekt renovering av vardagsrum/matrum. Vi har ju rivit väggen emellan rummen så nu är det stort och öppet. Vi rev även den öppna spisen för att sätta dit någon annan typ av värmekälla.

Första tanken var en vedspis. Pontus har länge sagt att han skulle vilja ha en vedspis och när vi rev väggen tänkte vi att det kunde vara en idé att sätta in en sån då. Men grejen är den att vi (eller mest jag) tycker att det kommer kännas felplacerat med en vedspis där. Det kommer kännas som den blir mer i vardagsrummet än i köket.

Så nu har vi börjat leta för fullt vad vi vill ha istället för något. Någon kamin av äldre modell har vi kommit fram till. Suttit och sökt på blocket för fullt och kollat på vad som finns.

 Här är några modeller som vi har som förslag:


I och med att vi drabbas av strömavbrott titt som tätt så är det bra med typ en sån här med en platta ovanpå som man kan använda i såna lägen.


Den här är så himla fin! Men bilden blev visst väldigt suddig...


Den här gillar jag! Men tror att den kanske inte skulle göra sig så bra i vårt hus.



Den finns många fina modeller när man börjar leta. Men min stora favorit är nog ändå den här:


Den har glasrutor åt alla håll vilket jag tror skulle bli väldigt fint och effektfullt. När man eldar i den skulle det lysa upp fint både i vardagsrummet och köket. Den var dock den dyrast av dem alla så det får nog bli en funderare ett varv till.

//Sofie 

Inga kommentarer: