30 mars 2020

Lite påskpynt


Jag kände mig inte helt bra i kroppen igår så det blev en lugn söndag för min del. Jag grejade mest här hemma. Skulle ge mig ut i det strålande fina vädret och plocka in lite påskris, men det var iskallt ute! Det var runt minus en grad och blåst! Nej fy fan så isande kallt. Riset fick vänta.

Däremot har ju lite annat påskplock fått komma fram. Det finaste är ju dessa påskkärringar som Pontus mormor gjort. Har tre stycken olika som hänger så fint i fönstren här hemma.


Kom på det att mycket av mitt påskpynt innefattar hönor och tuppar. Dessa tre är Pontus gamla som han hade när han var liten (om jag inte kommer ihåg helt fel nu).


Våran påskpimpade golvblomma har fått sällskap av en korg med påskägg. Dock tomma påskägg. Påskharen har ju inte varit och fyllt på dem än:-)


Jag hittade ett par påskiga dukar som jag loppisfyndat för längesen och nästan glömt bort. Roligt när man river i sina gömmor och hittar saker som fallit bort från ens minne att man har liggandes. 


Som sagt många tuppar är det. Både i porslin och på bonader.


Höll på och kämpade i en halv evighet för att få den att sitta kvar på väggen. Efter lite om och men och den del svordomar så lyckades jag få dit den!


Här är den andra duken som jag hittade i gömmorna. Skulle gärna vilja hitta några till och kunna byta med. Men här i stan är varenda loppis stängd just nu då samtlig personal på alla loppisarna tillhör riskgrupper.

Jag tyckte illa om corona innan och gör det aningens mer nu...

//Sofie 

Inga kommentarer: