22 mars 2021

Morgonstund har guld i mun!

 

Tror Majken tyckte att gårdagens bästa var att få gå in och väcka Leah på morgonen. Kvart i sju var kanske inte riktigt när Leah ville gå upp men när det var Majken som väckte gick bra ändå. Hade nog varit annat om det var jag hade gått in väckt henne. 


Frukosten avverkades snabbt för att sen kunna krypa ner under bordet och gosa med Ebbe en stund. Helt rimligt.


Vi brukar gå upp rätt tidigt i det här hemma men det är skillnad med en tvååring i huset. Då går det liksom inte att vänta med frukosten eller sitta och dra sig och ta det lugnt. Det blir ett annat tempo. 


Så efter lite soffhäng framför Pippi så packade vi in oss i bilen för att åka iväg och hälsa på tuppen och alla hönorna hos Pontus föräldrar. 


Majken tycker väldigt mycket om djur så det var väldigt spännande att få mata hönorna och se om de värpt några ägg. 


Det blev även lite rolig åkning och gòfika. Vädret såg så underbart härligt ut men det var svinkallt! Bara ett par plusgrader och blåst. Såklart. 


Sen styrde vi hemåt igen för lite lunch. Majken var dock så trött så hon somnade i bilen så vi ändrade planerna och åkte direkt mot Boxholm för att lämna henne. Passade bra så hon fick sova den stunden hon skulle. 


Jag var så trött när jag kom hem sen. Hugo blev kvar då han hade fotbollsträning, Leah hängde en stund till med småkusinerna och Pontus var på sitt jobb för att fixa en grej så jag var helt själv hemma. 


La mig först på soffan en stund men fick sen röven ur och tog med mig Ebbe ut på promenad. Det var ju riktigt uopfriskande bara jag kom ut. Fortfarande ligger det lite is kvar på dammen men snart hoppas jag våren är här på allvar! 


//Sofie 

Inga kommentarer: