01 mars 2021

Promenad, träning och lek i skogen


Söndag och då fick det bli färskpressad apelsinjuice, rosade mackor och kokt ägg till frukost. Jag äter nästan alltid ägg i någon form till frukost. Särskilt på helgerna men har börjat även på vardagarna. Det mättar väldigt bra och framförallt är det ju sååå gott! Både stekt, kokt eller äggröra. Allt funkar! 


Jag har sen tänkt tvättat bilen i det fina vädret men när jag kom ut så var det inte alls speciellt varmt även om det var väldigt soligt. Så jag tog mig istället en promenad med Ebbe istället. 


Under den timmen vi var ute och gick så blev det faktiskt riktigt skönt! Det gick fort från kallt till väldigt behagligt:-) 


Leah hade innebandyträning sen så då passade jag på att åka och träna jag med under tiden. 


Det blev ett riktigt ben och rövpass! 

När vi kom hem sen blev det lunch i form av rester. ÄLSKAR när det finns rester till lunch! Det tyckte jag aldrig när jag själv var liten men som vuxen uppskattar jag det där med att slippa laga ytterligare ett mål mat. 


Hugo skulle sen på fotbollsträning i Boxholm så under tiden han var där åkte jag och Leah och lånade Majken en stund. 


Vi tog oss en promenad till skogen där Elin och Minna var och väntade på oss. Världens gladaste kusiner som träffade på varandra på stigen:-) 


Kramkalas, såklart! 


Fikapaus, såklart! Och disco med de senaste mellolåtarna, såklart! 


Finast tjejtrion! De var så duktiga när vi gick elljusslingan. De hade satt upp lappar med olika saker för barnen att göra längst vägen. Som små stationer. Majken 2 år hängde med jättebra och gick på för fullt tillsammans med storkusinerna. 

Lite fika i magen och sen var det full fart igen! 


Lite lek och bus. 


Sen utmanade Elin Leah på springtävling. Majken ville också gärna vara med. 


Rundan vi gick är ändå några kilometer lång och i slutet började det bli trötta barn. Tur då att man kan få rida på sin kusins rygg när ens egna ben är för trötta för att orka gå. 


Jag lyckades få Majken att sätta sig i vagnen i slutet (hon är inget jättestort fan av att åka vagn) men då höll hon på att somna istället. 


Vad gör man då? Jo då tar man fram Tom & Jerry kexen och vips var barnet inte lika trött längre! 


Vi var ute i ett par timmar i skogen och den friska luften. Det var riktigt mysigt och alldeles perfekt väder! Både barnen och de vuxna var rätt trötta efter dagens utflykt sen...:-) 



//Sofie 

Inga kommentarer: