18 april 2021

11 + 33 + 34 års kalas

Vi gjorde en repris på förra årets cornona kalas! Vi slog ihop Pontus, Leahs och mitt födelsedagsfirande och körde en trippel utomhus. 


Fast den här gången behövde vi inte åka till grillplatsen i skogen. Vi höll till på baksidan vid grillplatsen här hemma istället. 


Dukade återigen långbord (som i påskas) och pyntade med vimplar och ballonger för att göra det lite extra festfint. 


Vi körde på korvbuffé! Olika sorters korv med olika sorters tillbehör och bröd till. Vi hade vädret på vår sida. Visst, det blåste lite men solen sken och det blev riktigt skönt väder att vara ute och kalas i. 


Köpte såna här på Dollar Store som man kunde att ha korvarna i istället för tallrikar. Perfekt! 



Men mest firande vi ju Leah igår då hon faktiskt fyllde år dagen efter. Så det blev lite presentöppning för frökens del. Hon blev så himla glad för allt fint hon fick. Det var precis sånt som hon ville ha. Det var verkligen jackpot på allt! 


Jag hade köpt massa såpbubblor som alla barnen kunde roa sig med. Kladdig tyckte vi vuxna, kul tyckte barnen! 


En trumpet man kunde blåsa många små bubblor med. 


Majken blåste bubblor för fullt! Envis som få skulle hon bära burken med såpbubblorna själv. Gick galant tills dess att hon spillde ut allt.


I den här familjen/släkten är det typ obligatoriskt med fotboll när det är kalas. Denna gången inget undantag. 


Hugo och Ville passade på att brotta ner sin motståndare efter matchen. 
                                   

Tilde satt bredvid och var supporter och undrade mest vad tusan de höll på med. 


Tårta blev det såklart också! Leah var iväg på förmiddagen och bakade denna fina tillsammans med sin farmor. Massa bär, choklad och även glittrigt guld! 


Det var inte alls så lätt att tända ljusen på tårtan. Pontus tog till det tunga artilleriet men inte ens det funderade då blåsten blåste ut ljusen innan de ens hann tändas. Med det blev sång ändå och så fick utblåsningen av ljusen helt enkelt improviseras lite. Inget problem som inte har en lösning:-) 


Vi hade en jättetrevlig eftermiddag med alla gästerna. Framåt kvällen åkte de sista iväg och jag och Pontus påbörjade röjningen. 


Avslutade med att elda upp skräp och dricka en kall cider/öl innan vi gick in. 


Det var inte bara Leah som fick presenter. Jag och Pontus fick en hel låda hembakat bröd av Pontus mamma och pappa (kanske mest från hans mamma). Himla gott och himla bra present! Bröd går alltid åt och kul med hembakat då det annars mest blir butiksbröd här hemma. 


Fick flera fina blommor också. Bland annat den här tjusiga! Mamma och jag var på en loppis för ett tag sedan där jag såg den här vackra gamla soppterrinen. Köpte den inte men mamma kom ihåg att jag tyckte om den och lyckades åka tillbaka och köpa den. Så himla fin med blommor i! 


En väldigt härligt och trevlig lördag med massa kalas som avrundades i tv-soffan där vi såg fredagens avsnitt av Bäst i Test samt det senaste avsnittet av Taskmaster. Full pott på det. 


//Sofie 

Inga kommentarer: