25 april 2021

Städning och trerätters

Lördag! Tycker så mycket om att få vakna på morgonen av mig själv. Slippa ljudet av alarmet på telefonen. Eller vakna upp av mig själv kanske är att ta i när vi har Ebbe hemma. Han är morgonpigg och börjar vifta med sig svans så den slår i väggen vid den vanliga tiden som han går upp annars på vardagarna. Men bara han har fått mat i magen och eventuellt fått gå ut och kissa så lägger han sig igen sen. 


Efter frukosten så tog vi tag i och gjorde i ordning i vårt datarum. Det har varit kaos här enda sedan vattenläcka för nästan ett år sedan. Men nu är den åtgärdad och golvet tillbaka lagt i datarummet och även toan klar. Pontus har gjort inbyggda lådor och hyllor inne på toan som äntligen blivit klara de med så nu kunde jag plocka i ordning och flytta in alla sakerna där. 

Där efter tog vi tag i och bar ner allt skräp, verktyg och flyttade upp möbler som stått nere i källaren under tiden vi hållt på här upp. Flyttade även tillbaka möbler som stått lite huller om buller. Jag fick ett ryck och började gå igenom varenda pärm som vi har i ett av skåpen och gjorde fint även där. 


Ja det blev riktigt fint och hemtrevligt igen! Känns riktigt skönt. 

Jag var sen tvungen att bege mig iväg till mataffären för några inköp då vi skulle ha middagsgäster på kvällen. Leah hade ringt till mormor så hon skulle åka dit och leka med Majken. Så efter att jag lassat in matkassarna hemma åkte jag och Leah iväg dit. 


Majken sov middag när vi kom och när jag tog i henne för att hon skulle vakna var hon inte jättesugen på det. Rätt mysigt att få sitta med ett sovande/nyvaket barn i knät. Det var bland det bäst när jag jobbade på småbarnsavdelningarna i barnomsorgen. Att få sitta den där stunden och mysa med dem innan medan de vaknar till efter sina tupplurar. 


På kvällen hade vi bjudit över Pontus föräldrar på middag. De fick det i julklapp av oss och nu slog vi slag i saken! Trerätters blev det. 


Pontus hade gjort rösti till förrätt som var himla god! Det måste vi göra om snart igen. 


Huvudrätten blev grillad lax och egengjord potatissallad med tillbehör. 


Och så efterrätt såklart! 

Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Trerätters borde man äta oftare! Det är ju himla gott och lite lyxigt då man inte äter det så ofta. Iallafall gör inte vi det. Bruka typ vara nyårsafton annars. 


//Sofie 

Inga kommentarer: