19 april 2021

Den rätta födelsedagen

 


Igår var det ingen vanlig dag, för det var Leahs födelsedag hurra hurra hurra! 11 år sen jag blev mamma för andra gången. Galet värre att tiden sen dess gått så fort! 


Vi gick upp lite tidigare för att förbereda frukosten som Leah beställt i form av fattiga riddare. 


Sen blev det skönsång och presentutdelning på sängen. Leah fick kläder av Hugo och av mig och Pontus en airtrack. En typ av madrass man har när man håller på och gör kullerbyttor, volter, hjular och andra såna där gymnastiska saker. Perfekt för Leah som älskar att hålla på med sånt.


Den invigdes på en gång! Och viket väder vi hade igår! Superfint väder och VARMT! kunde gå ute i bara kortärmat för första gången i år. Helt underbart🙂


På förmiddagen bestämde vi oss för att ta en liten cykelutflykt hela familjen. Det var inte igår precis. 


Vi tog en sväng in till stan för att handla lite grejer till lunchen. Testade och åkte en väg genom skogen för att slippa åka vid den trafikerade vägen. Gick väl sisådär. Jag och Pontus har ju inga terrängcyklar direkt men vi lyckades ta oss till stan till sist. 


Blev även ett stopp för glassintag. Årets första glass, det smakar ju alltid extra gott. Den här glassen var en nyhet som var riktigt god! Kommer det bli en repris på. 


När vi kom hem grillade vi quazadillas till lunch som vi åt ute i trädgården. 


Jag, Pontus och Leah tog oss sen en eftermiddagspromenad ihop med Ebbe. 


Så varmt att jag fick ta av mig tröjan. Hade nog till och med kunnat haft kortbyxor på mig om jag velat. Så varmt och skönt! 

Älskar verkligen den här tiden på året! Längtar tills det även börjar grönska ordentligt på alla träden. Våren är helt klart den bästa perioden. 



Ebbe var snabb som tusan och hoppade i plurret innan matte eller husse hann säga ifrån. Det var inget mysigt bad direkt så det fick bli en omgång med vattenslangen när vi kom hem sen.


Ebbe blev bara lite lätt svartsjuk när husse och lillematte hälsade på hästarna i hagen. 


Kvällens middag blev potatisgratäng och grillad kycklingfilée efter födelsedagsbarnets önskemål. Det gick ju inget bra med ljusen på tårta  dagen innan så det tog vi igen idag med ljus på kladdkakan istället. 


Köpte jordgubbar och hallon som vi hade till. Så himla gott! Trodde jordgubbarna skulle vara rätt smaklösa men de var jättegoda. Bär är det bästa tillbehöret till kalddkaka! 


Leah var väldigt nöjd med sin födelsedag, ja även med firandet dagen innan. Jag också kunde inte blivit bättre.

Och vet ni vad det bästa var? På kvällen kollade vi på hockey och såg när HV71 blev utslaget av Brynäs! Halleluja! Som Lhc:are har man ju aldrig fått uppleva känslan av sm-guld, men gårdagens känsla var rätt fantastiskt den. Brynäs får vara kvar i SHL och bye bye HV71, ha det så gött i allsvenskan! Häääj! 


//Sofie 

Inga kommentarer: