28 november 2021

En ledig fredag!

Jag hade tagit ledigt i fredags. Hade en dag här hemma där jag bara kunde gå och pyssla och förbereda inför första advent. 


Vaknade även upp till vinterns första snö! 


Himla fint med lite vitt på marken. Det blir genast mycket ljusare ute. 


Jag gjorde som vanligt och började dagen med att åka till gymmet för att träna. Men den här dagen kom jag dit något senare än vanligt. Lite sovmorgon när det är ens lediga dag behöver man ju få. 


Jag åkte sen hem. Duschade och åt frukost i lugn och ro. Började plocka upp kartongerna från källaren med alla stjärnor, ljusstakar och tomar i.


Fick sen göra ett avbrott för att åka in till stan en sväng å göra några ärenden. 



Sen hem och fortsatte med att försöka få upp alla ljusstakar och stjärnor. Som vanligt slutade det med att jag blir på dåligt humör. Hälften av ljusstakarna har trasiga lampor och funkar inte. Hur kan det alltid vara så? De fungerade ju nörbuag plockade undan dem för elva månader sen? 


Hittade ett par julgardiner jag fyndade på en loppis efter förra julen. Hade glömt bort dem! Den ena gardinen passade riktigt bra medan den andra som jag trodde var i samma storlek inte var det. Den var kortare och dessutom var kanelen där man trär in gardinstången mycket smalare. Fy fan vad jag svor. 


Men jag fick upp gardinerna i köket och jag skiyer fullständigt i att den ena ser lite liten ut. 


Några stjärnor kom det dock inte upp i köket. Vi byte eluttag där när vi renoverade i somras så nu måste vi då även byta ut kontakterna på stjärnorna innan vi kan hänga dit dem. Det upptäckte jag när jag redan hängt dit första stjärnan... 


Alltid är det massa krångel innan allt är på plats. Varje år har jag en bild av hur mysigt det ska vara att få allting på plats och det slutar alltid med att jag står och svär över något som jävlas. 


Men fint blir det ju när allt är klart! 


Leah hade sen innebandyträning som jag skjutsade in henne till. Ebbe och jag gick en promenad på över en och en halv timme medan vi väntade på att hon skulle träna klart. Det är rätt segt när de har så långa träningar. 


Vi plockade sen upp Hugo på hemvägen och även lite mat som vi kunde äta till middag. Pontus var tvungen att fixa vinterdäck på bilen så den där matlagningen kom i kläm. Tur det finns alternativ då. 


//Sofie 

Inga kommentarer: