01 november 2021

Ett riktigt klänningsfynd

Jag har länge suktat efter den här klänningen. Så fin! Men alldeles för dyr. Sen vet ni ju hur det är. Har man väl varit inne och kollat på en produkt får man sen upp den som reklam hela tiden i telefonen. 

Här hade Zalando varit snälla och sänkt priset med 10 procent men nja. Fortfarande för dyr för min plånbok. Kom då på att jag kunde ju söka efter klänningen på andrahandssajter. Typ tradera och Sellpy. 


Och vad finner jag väl på första försöket! Dubbelkollade på Zalandos sida hur storleken är och där skrev de att den kan uppfattas som liten så tänkte att den här blir säkert perfekt. 


Och det blev den! Satt som en smäck och kostade mig endast en bråkdel av nypriset.  Så himla ökd över ett klänningsköp har jag nog aldrig varit. 
2.4 procent av ordinarie pris är inte fy skam! 


Det bästa som finns att lyckas göra det där riktiga fyndet. Jag har alltid handlat mycket secondhand och nu är det ju ännu smidigare att kunna göra det med alla sajter som kommit. Och ännu viktigare när vi ser till klimatet. Är det något som överkonsumeras så är det kläder. Såg på "Klädskam" på Svtplay. Ett väldigt sevärt och skrämmande program. Klart man ska kunna gilla kläder och mode men det kräver att vi tänker ett varv till. 


Jag kommer aldrig lyckas sluta handla nytt men jag kommer i första hand försöka handla ännu mer andra hand. 




//Sofie 

Inga kommentarer: