21 februari 2022

Det snöar ännu mer

 Vaknade av ännu mer snöande i lördags. 

Kajan var måttligt imponerad.


Ebbe däremot älskar snön. Han vill ut på en gång för att lägga sig och bara rulla runt och njuta av den. 

Hugo hade bortamatch match med innebandyn så han for iväg på den. Pontus fortsatte jobbet med garderoben och sängen till Hugos rum. 


Jag frågade mamma om hon ville med på loppistur och det ville hon! 


Så vi åkte till några olika ställen. Första stället vi var på hittade vi inget speciellt. Det var mest dyrt. Det märks när man är i storstan på priserna. Inte på alla ställen men på vissa. 


Efter massa spring så kurrade magarna och vi tog en lunch på den här libanesiska restaurangen. 


En supermysig restaurang med väldigt fin inredning. Älskar golvet! 


Maten var helt underbar! Så mycket gott. Jag åt så jag blev alldeles proppmätt.  Det roliga med buffé är ju att man kan smaka lite av varje. Det negativa är ju att man blir så mätt. 


Men det finns alltid plats kvar för efterrätt. De hade ett så fint dessertbord så jag tog lite av varje för att smaka. Men nja. Det var inget som föll mig i smaken. Maten får full pott men efterätterna smakade jag bara lite av. Det var inte alls så imponerande. 


När det kommer till godis, sötsaker, kakor och tårtor så är ju vi i Sverige överlägsna. När jag varit utomlands så tycker jag alltid det är så torftigt utbud av sånt. Desserter kan se så fina ut men smakar ofta ingenting eller är de alldeles för söta. Glass däremot finns det ju de som slår oss på. Typ italienarna. 


Ja det blev en heldag iväg med min mor. Och fynd gjordes! Såklart🙂



Ett fint brickband fick följa med hem. Tror jag gav en tia för det bara. Så himla fint! 


Även en duk som matchade så fint med min tulpaner. Man får göra vad man kan för att skapa vårkänsla inomhus när det fortfarande är vinter ute. 


Något jag ofta köper på loppisar är ramar! Finns då många fina gamla och det går liksom alltid åt. Kul att ha att rama in något kort som ska ges bort i present till exempel. Mycket billigare än att köpa nya ramar är det med. Och framförallt är de finare. 



Glas behöver vi verkligen inte fler av men kunde inte stå emot dessa. 6 stycken i äkta kristall för 90 kr. 


Riktigt nöjd över mina små fynd. Glasen invigde vi redan på kvällen till middagen. 


Och vet ni? Den här lördagskvällen kom jag ihåg att kolla på melodifestivalen! Tycker det var en bra omgång. Anders Bagge överraskade verkligen. Tribe Friday tyckte jag var bra men de gick ju inte vidare tyvärr. 


//Sofie 

Inga kommentarer: