01 februari 2022

Se upp i backen



En dag ute i backarna blev det igår! Vädret var så mycket bättre. Ingen blåst och några minus grader. Så vi passade på att upptäcka alla de olika backarna och liftsystemen. Det är stort här så vi tänkte att vi börjar med det närmast. 


Jag, Sandra och Leon åkte i björnlandet. En jättemysig slinga genom skogen med massa björnar längst vägen. 


Många ankarliftar blev det och fy så obekvämt det är att åka ankarlift. Mycket jobbigare att åka i dem än att ta sig ner för backarna. 


Vi började försiktigt i de mindre backarna men tog oss sen vidare. 


Vi hittade en sittlift som tog oss riktigt högt upp på fjället. Så himla fin utsikt! Det är väldigt fint här i Åre. 


En del barn maskerar sig väl när det är dags att vara med på kort. 


Jag och Leon är nybörjarna i gänget men vi krigade på bra i backarna. Vi åkte på för fullt. Det är väldigt roligt att åka även om jag tycker det är läskigt ibland när det blir branta backar. Gröna och blå naglar passar mig perfekt. Behöver inte mer action än det. 


Vi gav oss ut i backarna vid nio på morgonen och var tillbaka i stugan vid tolvtiden. Åt lunch och pustade ut. Hugo hade ramlat och slagit i rumpan rätt rejält så han var inte så sugen på att ge sig ut mer. Även Leon var trött och sliten så jag blev hemma med dem medan de andra åkte ut igen. 


Leon däckade nästan direkt i soffan och Higo satt och kollade på en serie med Naymar. Jag satt och läste i lugn och ro. 


Ställde mig sen och skulle göra varm choklad till alla med vispad grädde till. Elvisp hade vi ingen i stugan så fick stå och handvispa skiten. Det tog sin lilla tid men jag var klar precis lagom när de andra kom tillbaka. 


På eftermiddagen sen åkte vi iväg för att hyra skidpjäxor till Hugo. Japp hans pjäxor som han har passar inte så för att han ska kunna åka några skidor medan vi är här så fick vi hyra ett par. Det kostade ungefär lika mycket som att köpa ett par nya. Eller iallafall ett par bättre begagnade. Helt galet dyrt... 


Jag köpte mig ett par hängslen till mina skidbyxor! Hoppas att de funkar. Är så trött på att mina skidbyxor glider ner så dessa borde ju göra susen. 


På kvällen dracks det vin och planerades inför morgondagen. Det bastades och det badades ute i snön. Det blir livat värre när vi tränger ihop oss alla i en av stugorna. Men väldigt mysigt och barnen har så kul tillsammans. 


//Sofie 



Inga kommentarer: