28 mars 2022

En väldans massa innebandy

Hugo åkte iväg redan i fredags direkt efter skolan och Leah skjutsade vi ner på lördagsmorgonen. Vart? Fair PlayStation innebandycup nere i Jönköping. 


Så många matcher i så många olika hallar. Hade vi inte varit i alla idrottshallar i Jönköping tidigare så har vi det garanterat nu. 


Vi åkte mellan barnens olika matcher men jade även lite dötid emellanåt. Passade på att besöka torget då de hade torgdag där. 


Den här röda pärlan fick följa med mig hem. Hade gärna köpt från fiskbilen med men det passade det sog tyvärr inte den här gången. 


Mysigt med torgdag i det fina vädret. Om än rätt blåsigt. Vi hade ju Ebbe med oss i bilen så vi fick rätt många promenadavbrott också. 


En del hallar var riktigt stora och fina med bra läktare. 


En del matcher slutade med förlust, en annan oavgjort och en hel del vinster för båda lagen vilket såklart var kul🙂

Roligt att få möta andra lag från andra delar av landet. Det var tuffa och väldigt spännande matcher. 


Ja i en del hallar satt man typ på plan. Lite otäckt nära faktiskt. Hugos lag börjar växa till sig och snabbt går det när de spelar. Man var lite orolig över att få en klubba i ansiktet eller en spelare i knät när vi satt så nära. Men som tur var gick det bra utan något sånt. 


Väldigt fint med alla krokusar som kommit fram. 


Måste bara tipsa om denna fina och mysiga Röda Korset butik som ligger inne i Jönköping. Jag har aldrig varit där innan. Blev så positivt överraskad. 


Alla kläder var färgkorrdinerat och prydligt upphängda. 


En väldigt fräsch butik som jag kommer åka till fler gånger. För den här gången blev det tyvärr inga fynd gjorda. Jag hade nu med mig Pontus som otåligt gick bredvid mig så fick ingen ro att gå och kolla ordentligt. 


Sen passade vi på att äta lunch på den där libanesiska restaurangen vi var på för några veckor sedan. Så god mat! Ja ni ser ju efterbilden. Så mycket mat så kunde inte få i mig allt. 


Är ni i Jönköping rekommenderas ett besök hit! 
Underbart när man själv kan välja precis det man vill ha också. Det gillar jag. 


Ebbe fick äta kvällsmaten ute på en parkering i väntan på att kvällens matcher skulle börja. Första match spelades 08 och sista började 20. En heldag med innebandy så att säga. 


Vi avslutade med att se Hugos lag kämpa sig till en seger! Jag satt och studsade på bänken av nervositet. Innebandy är ju en sån bra pubilksport. Handboll och hockey är andra favoriter. Fotboll är kul men det kan även vara för jäkla segt att kolla på om det är en sån match. Innebandy, handboll och hockey blir sällan det. 


Hugo var kvar ytterligare en natt för att sova över. Leah fick vi med oss hem även om hon nog egentligen var rätt sugen på att stanna kvar med kompisarna hon med. Men hon hade bestämt innan att hon skulle bara med på lördagen för på söndagen hade hon tävling med friidrotten. Så kan det bli ibland men hon var väldigt nöjd över dagen ändå. Kul att se hur roligt de har i lagen. Att de är så sammansvetsade och har kul ihop. Det är ju det viktigaste. 


//Sofie 


Inga kommentarer: