27 november 2014

Julklappsjakt

Jag har faktiskt redan köpt de flesta julklapparna sen tidigare (leksaks rean efter sommaren gav jackpot) men har några kvar. Har suttit idag och letat runt på nätet. Leah har jag kommit på flera olika bra saker att köpa till men de idéerna har blivit snodda av andra som också vill köpa julklappar till henne så jag har fått tänka om.

Efter lite surfande så hittade jag den! Åh så himla bra, den kommer passa henne perfekt:-)

På hennes dagis har de nämligen arbetat mycket med andra länder och kulturer (så himla bra tycker jag) och Leah suger åt sig. Det senaste är flaggor. Hon kollar i böcker/på datorn efter olika flaggor som hon sen målar av. Jättepoppis är det här hemma så vad glad jag blev när jag hittade den här:

Den kommer från Oskar & Ellen och verkar vara så bra. Det finurliga är att man kan köpa till flaggor som barnet kan sätta fast vid de olika länderna. Ja det fanns även andra saker att köpa till om man vill (har råd) så som djur, byggnader,landmärken, människor och namnen på huvudstäderna. Jag valde att köpa till flaggorna så kan man ju köpa till det andra vid andra tillfällen.

Tror även Hugo kommer uppskatta den här då han också är väldigt intresserad av världen. Han har ju en jordglob som han fick i födelsedagspresent och den snurras det på flitigt av både bror och syster Gustavsson.

Ett tips om det är någon annan som har ett barn att köpa julklapp till som också tycker om världen och kartor:-)

Ett annat tips som jag bara måste ge är det här! Har läst massa om den här surfplattan som är till barn och den har fått jättebra recensioner. Såg att de reade ut den rejält inne på Lekmer.se så om det är någon som går i tankarna på att köpa en sån kan man ju slå till att köpa en där och nu, - 64% är bra rea det!



Nu återstår bara att komma på en julklapp till systeryster sen är alla klapparna klara. Så skönt! Vi har ändrat lite på det här med julklappar i år så det blir inte så många att köpa. Väldigt skönt faktiskt. Ingen blir utan julklapp men det blir färre klappar för oss vuxna. Barnen är ju de viktigaste att köpa till tycker jag.

Våra barn har ju dessutom så många omkring sig som ger dem julklappar så Pontus och jag har faktiskt inte köpt speciellt många till dem i år. Det blir som överflöd bara. Bättre och välja ut något bra att köpa till dem som de verkligen önskat sig eller kommer bli väldigt glada över att få. Som en världskarta att ha och lära sig om världens alla länder och flaggor. Det kommer bli perfekt det:-)

Hur gör ni med julklappar? Köper ni till alla i familjen/släkten eller har ni också begränsat?

//Sofie 

1 kommentar:

Jultomten sa...

Har vi också ändrat hur man köper? Eller vad har vi för regler? Eller strunt samma, jag köper till alla som har varit snälla, jag är ju jultomten!