08 november 2014

Ont i ögat

I natt vaknade jag av Leah och skulle gå upp till henne och märkte då att jag var irriterad i ögat. Kändes som jag fått in nån skit i ögat som jag inte fick bort. Lyckades somna om och hoppades att det skulle försvinna men nej det hade det inte gjort.

Åh vad irriterande! Stod länge vid spegeln och försökte se vad det kunde vara men såg inget. Ropade på Pontus som också kollade men inget kunde se. Sköljde ögat flera gånger men det hjälpte inte. Kändes verkligen som det låg en liten liten glasbit innanför ögat någonstans och skavde.

Helt sjukt då Emelie råkade ut för precis samma sak för bara nån vecka sen. Hon fick också ont i ögat bara sådär och det gick inte över. Skit skumt.

Jag tänkte ringa sjukvården men då de har stängt här i stan och jag då eventuellt skulle få åka in till Jönköping eller Eksjö drog jag på det. Kom på att jag kanske kunde gå och se om optikern hade tid att kolla på ögat då de hade öppet idag.

Var där precis när de öppnade och de var så hjälpsamma. Synsam ska det va!:-) Optikern kollade och undersökte ögat länge och noga men kunde inget se.

Hon sköljde ögat några gånger och lite bättre blev det men jag var fortfarande jätteirriterad i ögat. Blev det inte bättre skulle jag åka till akuten så jag fick bli undersökt av en ögonläkare som ju har lite mer avancerade instrument att använda sig av en vad optikern har.

Har haft ont hela dagen men så kom jag att tänka på att optikern sa att det kunde vara något som låg väldigt långt upp under ögonlocket som var orsaken. Satte och började trycka upp på ögonlocket och trycka neråt. Rätt som det var släppte det onda! Måste lyckats få ut vad det nu var som gjorde så ont i ögat.

Är fortfarande irriterand och röd i ögat men det gör inte ont längre. Så himla skönt! Hoppas att det är helt bra imorgon:-)

//Sofie

Inga kommentarer: