29 oktober 2018

Gräva lite mer

Vår nya grej här hemma verkar vara att varje höst gräva upp vår trädgård.

Förra året dränerade vi ju kring huset och nu är det dags att gräva igen. Fast denna gången är det inte runt huset utan på baksidan och mestadels utanför staketet. Vi ska nämligen skaffa jordvärme! Det var inte planerat men då en grej gick sönder på det gamla systemet så tänkte vi att vi byter ut allting då vi ändå tänkt göra det inom en snar framtiden.


Så snart är det bye bye till vedpannan. Känns skönt, men samtidigt lite konstigt att aldrig mer behöva elda för värme och varmvatten. Det har varit en del jobb med det men det har också gett en speciellt värme i huset när det har eldats. Tror inte det kommer bli detsamma med jordvärmen. Dyrare blir det med på alla sätt och viss, men det är väl sånt man får ta. Det ger väl en värdökning på huset om inget annat.

Jag var och tränade i morse och när jag kom hem satte jag igång och städade. Hann inte bli klar då jag var tvungen att göra avbrott för lunch och därefter skulle jag och barnen åka iväg.

Leah har pratat om en film hon vill se så efter lunchen åkte vi på bio och såg Halvdan Viking. En riktigt mysig familjefilm som vi kan rekommendera!

Därefter fortsatte jag mitt städande här hemma. Det tog sin tid då jag inte blev klar förrän precis nyligen. Det drar lätt iväg tidsmässigt när jag får för mig att börja rensa och städa i diverse skåp och lådor också. Men se nu är det riktigt fint överallt:-)

Ska göra Pontus sällskap och gå och lägga mig. Har en helt ny tidning som jag inte öppnat ännu. Den ska jag lägga mig och läsa. Se hur långt jag hinner innan jag somnar.

//Sofie



Inga kommentarer: