22 oktober 2018

Sunday in Polen

Vi vaknade rätt sega i söndags. Jag hade haft så trevligt på lördagen att jag fick besöka toan och få upp lite av allt det trevliga. Lägg där till en helt igentäppta bihålor som gjorde att jag inte kunde andas när jag la mig ner. Så jag sov inte mycket den natten och det gjorde inte mina kära resekamrater heller.

När vi ätit frukost och gjort oss klara så ville de andra ner och njuta i relaxavdelningen igen med bad och bastu. Jag var mer sugen på att ge mig ut i det fina vädret och suga ur det sista av staden innan vi skulle fara till flyget igen.


Gick och strosade längst med vattnet och på gator jag inte gått innan. Jag var redo med gps:en i telefonen hela tiden så jag inte skulle gå helt vilse. Avslutade med en runda inne i gamla stan och gick av en slump in i en turistbutik där jag gjorde resans sista köp. En fotbollströja med Lewandwski till Hugo som han så gärna ville ha.

När jag kom tillbaka till hotellet var det dags för oss att packa ihop och dra till flygplatsen igen.

Jag och Malin hamnade i en annan kö i säkerhetskontrollen än Maria och Emelie. En riktig polsk ragata till säkerhetsvakt stötte vi på. Hon påstod att vi packat med för mycket vätskor i vårt handbagage och att vi hade felpåsar (inte flygplatsens). Både jag och Malin har flugit med handbagage flera gånger och vet precis vad som gäller. Dessutom hade vi samma med oss som vi hade när vi flög dit och då¨var det inga problem.

Men det här hemska polska kvinnan tvingade oss att packa om och slänga massa av det vi hade med oss. Så i taxfreen sen fick jag shoppa nytt smink då jag fick slänga delar av det jag hade med mig.

Emelie och Maria som packat samma som oss kom igenom sin säkerhetskontroll utan problem så jag vet inte vad det var för människa vi stötte på. Irriterande hur som.


Vi fördrev sen tiden med lite kortspel och intag av mat medan vi väntan på flyget. 


Den här gången kom vi inte sist utan fick stå i kö som alla andra:-)

Väl på svensk mark igen så brummade vi söder åt och hem till våra familjer.

Hade en sån rolig resa! Det behövde jag efter allt som varit med sjukdomar och skit. Komma bort och bara vara för en stund. Så himla kul att få kvalitetstid med dessa tre brudar!


Ett väldigt bra sätt att verkligen få umgås är att åka iväg på en sån här resa! Det var lika roligt när Hannah och jag var i London i somras med. Man hinner verkligen umgås. Man får prata ostört utan barn som avbryter och annat som stör:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: