01 oktober 2018

Överraskningshelg

Jag blev överraskad i lördags med att Pontus planerat in en weekend för bara oss två. Hugo var hos farmor och farfar och Leah hade han lämnat hos Jocke och Tina.

Det blev en helhelg iväg så jag hade inte riktigt tid/ork att uppdatera här igår.

När Pontus kom hem från att ha hjälpt sina föräldrar att dra upp båten i lördags så sa han att jag skulle packa en väska då vi skulle åka iväg bara vi två.

Det visade sig att han bokat in os för en natt på ett gårdshotell som ligger straxt utanför Linköping. Ett jättefint litet familjehotell.



Vi checkade in och tog det lugnt en stund innan det var dags för mat. Hotellet erbjuder även turer med islandshästar och hade lite isländskt tema över sig. Maten vi åt var isländsk röding som var så god! Älskar att äta fisk när jag är ute på restaurang då jag sällan blir besviken.


Vi blev även rekommenderade ett vin till maten som också var supergott! Det var verkligen något utöver det vanliga, glömde dock fråga vad det hette.


Efterrätten bestod av hemgjord glass med hallon och riven choklad. Det var rätt gott det med:-)


Efter maten hade Pontus bokat in oss på deras relax/spaavdelning. Vi hade sån tur att vi var ensamma om att ha bokat in oss där så vi fick stället för oss själva.

Vi badade i isländsk heitapott (varm pool) och även bastu. Superskönt var det och det passade väldigt bra att i det höstruskiga vädret som var.






Vi blev sittande där hela kvällen enda tills kroppen kändes alldeles kokt så då gick vi tillbaka till hotellrummet.

Morgonen efter blev det frukost innan vi så sakta började göra oss i ordning för att åka hemåt. Blev dock ett stopp på IKEA innan hemfärd för att inhandla bordstabletter. Pontus shoppade sig även ett par nya skor innan vi for iväg för att hämta hem barn och hund.

Först var vi och hämtade Leah och Ebbe hos Jocke och sen Hugo som var hos farmor och farfar. Vi blev kvar där ett tag så den hann bli kväll innan vi var hemma igen.

Trött med mycket nöjd med vår lilla minihelg iväg. Det var väldigt längesen sist vi åkte iväg bara Pontus och jag. Det behöver man emellanåt så det var riktigt mysigt!

Hotellet kommer vi nog komma tillbaka till med. Väldigt fint och prisvärt. Men då vill jag testa på att rida islandshäst. Det vore superskoj att ha provat!

//Sofie 

Inga kommentarer: