19 augusti 2017

Simskoleavslutning och födelsedagskalas

Igår hade vi fullt upp! Barnen hade sin avslutning efter att ha kört tre veckors intensivsimskola i sommar. De var så duktiga! Efter att de simmat det sista så bjöds det på fika till barnen och sen delades medaljer ut och även intyg på vad de klarat av under de här veckorna. Både Hugo och Leah har tagit tio märken vardera. Av någon konstig anledning tog de bara betalt med kontanter för att köpa märkena så de blev inga köpta igår, så vi får ta det en annan dag.


Dagen till ära så lyxade vi till det med att äta lunch på stan där även Pontus möte upp oss. Gjorde sen några ärenden innan jag åkte hemåt igen.

Då blev det förberedelser i fulla drag för Hugos kalas. Bakade tre kladdkakor, blåste ballonger och pimpade traktorvagnen. Åkte och satte ut tipspromenads frågorna och grejade i ordning med allt annat.

Det blev ett väldigt lyckat kalas! Hade lite panik då det började halv sex och kvart över fem så spöregnade det. Men vi klarade oss helt från regnet, till och med så solen dök upp!

Killarna tyckte det var superkul att få åka traktorvagn. Vi åkte en runda på grusvägarna/skogsvägarna häromkring där vi satt upp tipsrundan.


Vid sista frågan så stannade vi till och grillade korv i skogen. Blev även utslagsfråga (hur lång tid skulle det ta för Pontus att äta en korv med bröd? Svar 25 sekunder), kladdkakeätning och massa spring.

Blev precis lagom att åka hem igen med traktorn tills att alla föräldrar kom och hämtade.


Killarna tyckte det här var som att träna inför att åka studentflak i framtiden. Fick lite panik när de sa så men om en nio-tio år så är de ju där...

Roligt när man kan göra något annat typ av kalas med enkla medel. Så skönt att slippa ha alla ungar hemma. Vi har det inte så jättestort här hemma så de är ju överallt och huset brukar se ut som ett bombnedslag efteråt. Typ:-) Det slapp vi den är gången. Skönt att ha allt det här med kalas överstökat. Nu dröjer det ett tag tills nästa gång vi behöver anordna kalas igen.

//Sofie

Inga kommentarer: