29 oktober 2020

En tisdag på höstlovet

 

I tisdags eftermiddag gick jag med på litet höstlovsledighet! Inte dumt alls. Min tisdag innehöll bland annat ett träningspass på gymmet. Jag har börjat våga träna på som vanligt igen efter mitt ryggonda. Har ju inte haft ont på ett tag, men jag har varit livrädd för att jag ska få tillbaka det så jag har verkligen tagit det försiktigt. Testade bland annat på att göra marklyft för första gången på länge och det gick hur bra som helst. Skönt! 


Vad blev det för mat? Jo sushi! Vi är helt inne på det så det kändes ju helt rätt att fira in höstlovet med det:-) 

Sen några veckor tillbaka så håller jag på att gå in mig i mina nya (snordyra och fotriktiga) innetofflor. Kiropraktorn jag går hos har påpekat hur viktigt det är för min rygg så nu har jag inte bara iläggssulor utan även ett par rediga tofflor som ska vara bra för mig. Nu när jag är ledig har jag tagit hem dem så jag kan använda dem även här. Se om det gör någon skillnad för tants rygg. 


Bakade även en omgång av dadelchokladbollarna då jag hade alla ingredienserna hemma. Perfekt med något att bjuda på vid fikabesök. Och jag bakade alltså dessa för jag tycker de är goda. Inte som något "nyttigt" alternativ till vanliga chokladbollar. Är lite allergisk mot "nyttiga" bakverk/godis. För det första så vill man äta chokladbollar så det ju chokladbollar man vill ha och inte dadelbollar? Och för det andra det är inte särskilt mycket "nyttigare" om man ser till kaloriinnehåll. Och vad är egentligen nyttigt och hälsosamt? Såna urmjölkade ord som folk använder hit och dit enligt mitt tycke fast det mest handlar om att folk går på dieter. Som någon sa: "Förr var det iallafall mer ärligt då sa man att man gick på diet. Idag är istället alla hälsosamma och nyttiga fast målet är detsamma. Viktnedgång" Och nej, viktnedgång är inte alltid något man ska förknippa med hälsosamt. 

Ett sidospår. 


Hugo hade innebandyträning på kvällen. Hela familjen följde med in och lämnade av honom där. Pontus tog med sig rullskidorna och körde ett pass på dem medan Hugo tränade. 


Jag fick med mig Ebbe och Leah på promenad under tiden. Leah passade på att fånga Pokémon. 

Lägg märke till väl vald mössa för att synas i mörkret. En blinkande julmössa:-) 


Det är verkligen mörkt ute när man går nu om eftermiddagarna/kvällarna. Såna här promenadområden vet i tusan om jag skulle valt om jag gick själv. När jag går med Ebbe tänker jag inte så mycket på det men skulle jag gått ensam hade jag nog inte valt såna typer av vägar. Det är en trygghet att ha med sig hunden när man är ute och går. 


Vi var ute och gick i över en timme. Ingen powerwalk tempo kanske men röda om kinderna blev vi. 

Värmde kroppen med en varmdusch och sen åt vi risgrynsgröt i soffan framför ett avsnitt av "Taskmaster". En bättre tisdag så att säga. 


//Sofie 

Inga kommentarer: