18 oktober 2020

Tilde och Lykkes dopdag

Igår var det dags för dop för tvillingarna Henriksson! Det var i Ekebys fina kyrka vilket var lite roligt då jag aldrig varit där innan. En jättefin och mysig kyrka! Ja, de flesta kyrkor är ju väldigt fina. Kan faktiskt inte komma på en enda kyrka jag varit i som jag tyckt varit motsatsen. 

Här har Tilde fått på sig sin dopklänning och är redo. Den här dopklänningen har alla barnens kusiner döpts i. Skrev jag i samma stund som jag kom på att det är ju faktiskt tre som inte döpts i den. Lykke, Linus och Leon har haft en annan klänning som Pontus mamma sytt. Den här har hans mormor sytt till Pontus morbror så den har hängt med sen 50 - talet så det har blivit ett gäng barn som döpts i den. 

Vi blev ett stor följe som gick in tillsammans. Tvillingar med två gudmödrar var fyllde ut tåget bra:-) 

Min uppgift blev att häll upp vattnet. Kände att jag klarade av det galant! Tror jag även gjorde det när mitt andra gudbarn (Nayla) döptes. En gudmors uppgift helt enkelt. 

Både Lykke och Tilde var så lugna och fina i kyrkan. Här är det Lykke som får vatten på sitt huvud. 


Tilde tittar storögt på alla efter att även hon blivit döpt. 


Så nu kan vi alltså förutom fastrar även titulera oss gudmödrar:-) Frida har två systrar hon med så vi som är yngsta systrarna fick äran och vara gudmor åt Tilde som ju också är yngst och Lykke som är några minuter äldre fick storasyrrorna som gudmödrar. 


Det var en väldigt fin höstdag igår och solen lyst vackert in genom kyrkfönsterna! 


Bredvid kyrkan fanns det en hage med hästar som Majken var väldigt imponerad av. Så imponerad att hon sen gick omkring och gnäggade precis som hästarna gjorde. 


Efter kyrkan så bjöds det på supersmarrigt dopfika i form av massa god kakor och tårtor! 



Majken fikade för glatta livet. Fasters tjej helt klart :-) 


Frida hade dekorerat så fint med bilder på alla borden. Det var blandade bilder på Lykke och Tilde med tillsammans med sina nära och kära. Jättefint!


Det blev även en frågequiz om de nydöpta vilket också var en väldigt rolig idé att ha som aktivitet på ett dop. Tyvärr vann jag inte, hade ett fel. Ett slarvfel men det kostade mig segern... Fast jag blev inte lika arg som Leah som stormade ut ur lokalen. Alltså mina barn kan vara de värsta och sämsta förlorarna i världen. Inget vidare charmigt drag alls. 


Såklart var vi tvungna att få till en kusinbild på alla barnen. Minna, Hugo och Leah kollar in i kameran medan Majken, Lykke och Tilde kollar in sin far som står och försöker få dem att skratt. En av tre lyckades han få att dra på smilbanden även om hon även har hela näven i munnen :-) 

En jättemysig dag hade vi. Så roligt att vi fick vara med och dela den med alla! 

Vi var rätt så trötta och sega sen när vi styrde kosan hemåt. Vi stannade till och köpte med oss mat hem. Testade sushistället som öppnade här i stan för ett tag sedan. Vi har tänkt handla mat därifrån tidigare men det har inte blivit av på grund av olika saker. Men nu så slog vi slag i saken och det var supergott! Där kommer vi att handla fler gånger från :-) 

Så summa kardemumma så var det en toppen bra lördag. Bättre kunde det inte blivit! 

//Sofie 



Inga kommentarer: