31 augusti 2022

Arg gör en stark

 

Jag blev så störd av min hund natten till i tisdags att jag vaknade i ren ilska och åkte och tränade i ren ilska. Var arg när jag kom hem från träningen också. Lugnade mig lite när jag fick frukost i magen. Egentligen var det inte bara Ebbe jag var sur på. Pontus också, men mest kanske mina jävla armar och händer om jag ska vara helt ärlig. 

Jag har haft problem i ett års tid men nu har det bara blivit värre. Så fort jag lägger mig ner så domnar mina underarmar och händer bort. Jag kan lätt vakna tio gånger på en natt av det. Så i måndags var jag duktig och ringde äntligen vårdcentralen och fick en tid redan dagen efter. Varför är man så dålig på att ta tag i vissa saker för? Har nog tänkt att det kommer gå över av sig självt men efter den här sommaren har jag insett att det snarare bara går åt andra hållet. 

Så att vakna upp flera gånger på en natt och sen ha en hund som tycker jag ska kliva upp sängen ännu tidigare än vad jag ska gör en rätt irriterad. Får jag säga det själv tycker jag redan att 04.15 räcker. Och så en man som ligger bredvid och låter... Ja jag klev upp och rev åt med träningsväskan och åkte till gymmet sur och arg. Men rätt bra ändå för fan vad man orkar ta i då.  


Den här morgonen var det dessutom väldigt kallt. Det gjorde definitivt inte humöret bättre. 2 plus grader var det när jag drog till gymmet men det hade tagit sig upp till 7 när jag åkte till jobbet. Min outfit var som gjord för att jag skulle hålla mig inomhus den här morgonen. 

Jag slutade sen vid lunch då jag hade tid på vårdcentralen. Åt lite mat hos mamma och pappa först och hämtade även Ebbe som var där. 

Besöket gick bra. De misstänker att det är karpaltunneln och det har jag också trott att det kan vara. Det sega är ju att jag har det i båda händerna. Men jag fick handledsskydd som ska stabilisera handlederna och några övningar som är bra att göra. Lite andra tips på saker som är bra att tänka på så ska vi ha en återkoppling igen om några veckor. 


Efter vårdcentralen blev det promenad med Ebbe. Så roligt att ta kort på Ebbe man vet aldrig vad för min han kommer ha. Gäspa är visst en favorit. Märks att jag inte har några småbarn längre. Nu är det hunden som är i fokus på bilderna istället.
 

Kollade även till båten på promenaden och hon låg där hon skulle som tur var. Över vattenytan var hon också som tur var. 


Även denna kvällens middag fick jag stå för då Pontus och Hugo drog iväg på bortamatch direkt de kommit hem från skola och jobb. Gjorde quesadilla med tacofärs i som blev riktigt god. Med guacamole och picklad rödlök på blir allt gott. 


Nu har jag både ilägg till skorna, fotriktiga innetofflor och handledsskydd. Bara bettskena som saknas och därefter blir det väl rullator. Det går verkligen utfört efter att man fyllt 30... 


//Sofie 

1 kommentar:

Hannah sa...

Och jag har en historia av ryggskott samt troligtvis artros i båda knäna. Tantkompisar 😘