31 augusti 2022

Mörker och galoscher

Hej och hå! Sista veckan i augusti är här. Som alltid är det vemodigt att augusti tar slut. Det är ju den sista riktiga sommarmånaden. Sommar är det ju än men det liksom den riktiga sommarmånaden som är över för den här gången och när som helst kan det slå om och bli riktig höst. Hoppas verkligen att september bjuder oss på fortsatt soligt väder! Än vill jag inte dra på mig några långbyxor eller strumpor. 


Dagen och veckan startades på gymmet. Alltid en bra start! Fast det är bra deprimerande att det nu mera är kolsvart när jag kliver upp på morgnarna. Alltså kolsvart! Det är bara till att sätta på helljusen när jag åker in till gymmet. Så deprimerande... Jag skulle inte ha så mycket emot hösten och vintern om det inte vore för mörkret. Vi människor är inte skapta för att leva i sånt mörker. 


Efter jobbet så blev det en promenad med Ebbe i skogen. Första gången på lääääänge som jag behövde ta på mig en långärmad tröja. Solen var framme men det var helt klart en kallare luft ute. Hade sällskap av Sandra i telefonen. En bra variant av promenadsällskap att man kan höras i telefonen under promenaden när man inte kan ses fysiskt. 


Den här kvällen var det jag som lagade maten! Fransk böngryta blev det. 

Hugo: "Mamma det är så ovanligt att ses dig laga mat. Alltså du brukar ju laga mat men aldrig när pappa är hemma och aldrig när pappa är hemma och typ inget gör". 

Helt sant. Jag lagar maten när inte Pontus är hemma eller när Pontus inte kan/hinner laga mat. Annars är det hans lott i det här hemmet att stå för matlagningen. Inte mer än rätt då jag gör så mycket annat av vardagssysslorna. Typ planerar och handlar maten han lagar. 

Hur blev då den franska böngrytan? Jodå den var god! Första gången men absolut inte den sista den lagades. Måste börja hitta nya recept och maträtter att laga. 

Kan dock tillägga att samtliga magar gick igång rätt bra efter att ha ätit den här grytan så tror jag kommer dra ner lite på bönorna nästa gång. 

Vad hände annars den här måndagen? Jag köpte mig ett par skor! På Facebookloppisen så sålde Pontus chefs fru ett par som var helt nya och de passade perfekt! Pontus tyckte det var tantskor och Leah att de såg konstiga ut. Som ett par galoscher? Vet inte om Leah vet vad ett par galoscher är ens. Men jag är nöjd i alla fall och det är ju det som är det viktigaste. Säger jag alltid till mina barn med att även om jag eller någon annan inte gillar något de tycker om så ska det aldrig hindra dem från att ha på sig ett visst plagg eller vad det nu kan vara. Bara man själv är nöjd och trivs så kan alla andra tycka vad fan de vill. 


Och jag tycker de här tantgaloscherna är fina så jag kommer använda dem även att vissa personer tycker att de ser ut som ett par tantgaloscher. Galoscher ändå, vilket roligt ord! Har nog aldrig tidigare skrivit det ordet och nu har jag skrivit det hur många gånger som helst ju. Galoscher, galoscher galoscher och ja här kommer det en sista gång: galoscher! 


//Sofie