22 augusti 2022

En dag på Astrid Lindgrens Värld


Det regnade som sagt en del natten till i lördags. Vi fick 40 mm hos oss. Regnmättaren var rätt så full. 

Som tur var avtog regnet framåt morgonen villet var skönt då jag och Leah gjorde oss redo för en heldag nere i Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld! Älskar Astrid Lindgrens Värld! 

Mamma, pappa, Elin, Minna, Erik, Frida, Majken, Lykke och Tilde skulle också med så vi blev ett stort gäng. Hugo hade fotbollsmatch som han hellre ville gå på och Pontus var uppbokad med tennisen. 


Minna och Leah var taggade på att få hänga inne i parken en heldag! 

Leah hon laddade upp med att sova hela bilresan ner. Leah sover typ aldrig i bilen annars men borrelian gör henne trött. Även om hon är pigg i övrigt så märker man just att hon är tröttare än vanligt. Så vi hade packat med massa ätbart för att hålla energin på en bra nivå och skulle hon bli trött var det pauser som gällde. Det som är bra här är ju att man får ju sitta ner på alla föreställningar och det är ju sån vila Leah behöver. Avlasta knätet så hon inte får ont. 


Första målet inne i parken blev Pippi! Vi har inte varit i parken sen Pippihuset uppdaterats så det var lite extra kul att se det. 


Så himla fint! Flera våningar och massa att kolla på. Se bara köket så läckert! Man blir ju lite inspirerad. Tänk vad det livar upp med färg! 


Eller det här rummet, älskar tapeten!


Toan var inte dum den heller. Ja det fanns så mycket fint och roligt att kolla på i huset. 


Hoppetossan besöktes också. 


Mysigt med vattnet som är precis intill Pippihuset. 


Det fanns även en hinderbana så man kunde gå på för att ta sig över vattnet. Jag lyckades utan att trilla i! Lite imponerad över mig själv får jag ändå medge. 
 

Leah och Minna tog flotten istället. De lyckades också utan att trilla i. 


Sen var det dags för föreställning med Pippi! I väntan att den skulle börja roade sig dessa två med att knyta upp farfars skosnören. Ja de satt ju still iallafall. 


Pippiföreställningen var jättebra! Vi såg faktiskt två stycken. Tilde var mest fascinerad av Herr Nilsson som dök upp i bakgrunden i de olika fönstren på huset. 


Lykke var helt exalterad över att få träffa Pippi efter föreställningen. 


Tyvärr var det väldigt många barn som ville träffa och hälsa på Pippi så närmare än så här kom hon inte sin idol. 


Men sen blev det action då tjuvarna tog Pippis båt! Så då glömde Lykke bort att hon inte fick träffa Pippi. 


Det var väldigt spännande att följa hur det skulle gå. Som tur var lyckades Pippi ta tillbaka sin båt. Puh...


Efter att ha hängt hos Pippi så drog vi vidare in i parken. 


Den här delen med alla små hus och byggnader var en favorit. 


Fast Tilde och Lykke blev lite irrirerade på att dörrarna inte gick att öppna. 


Men kollade man in kunde man se spännande saker. 


Men i den här lilla ladan kunde man minsann få gå in i! Till Lykkes stora lycka🤗


Sen tajmade vi in så vi kom lagom till att en föreställning med Madicken började. Majken intog första parkett så att säga. 


Det är så fint överallt inne i parken. Det är verkligen som att vandra omkring i vilken bok som helst av Astrid Lindgren. 


Vi kollade även på en föreställning med Karlsson på taket. Älskar Karlsson! En så hatad karaktär av så många men jag tycker han är rolig. Kommer ihåg för flera år sen när Hugo var liten och vi var här. Han skrattade så jag trodde han skulle ramla omkull när vi kollade på Karlsson på taket. 


Eller som när Karlsson gick omkring och busade i med besökare (utklädda skådisar) i parken. Hugo älskade det! Gud så han skrattade. Nu helt plötsligt är han stor och vill inte ens följa med hit. Tiden går för fort...
  

Lunchen intogs på "Majkens mat". Köttbullar med potatismos smakade inte dumt alls. 


Majken ville bara vara med på bild om hon fick se riktigt arg ut. Och arg kunde hon minsann se ut. Ja varför ska man alltid bara le på bild för? 


Kaffe på maten intogs hos Nils Karlsson pyssling. 


En labyrint gjort av gärdsgårdar var kul! Tilde ville aldrig sluta ringa i klockan som var målet när man  kom in i mitten av labyrinten. 


En hel del såna här bilder togs. Klassiker och typ ett måste när man är här. 


En unge på axlarna och en annan i skrindan. 


Iväntan på att Emil skulle börja tog Lykke och jag en selfie a la Majken stil. Arg är det nya glada. 


Det är så många och så bra föreställningar här! Så välgjorda och så duktiga skådespelare. Bästa skådisarna var hästarna tyckte både Majken, Tilde och Lykke. 


När vi skulle se Ronja var det fullt med folk. Det fanns inga sittplatser kvar så vi fick stå längst bak och kolla. Det orkade inte Leah så hon och Elin gick iväg så var jag och Minna kvar och kollade. Efteråt ville Minna gå in och kolla i borgen men herregud vad folk! Alla i publiken tänkte typ detsamma så efter att vi gjort ett tappert försök så gav vi sen upp. 


Vi tog en paus istället och kikade i butikerna. Leah passade på och handlade karameller i karamellboden. 


Jag passade på att vila på en pytteliten bänk. 


Sen hittade vi stenar som var som fontäner som det sprutade vatten från. Enligt de två minsta var nog det här det roligaste på hela Astrid Lindgrens Värld. 


Helt överlyckliga när de fick vatten på sig. Att vatten kan vara så roligt. Världens bästa leksak! 


Vi avslutade med att kolla på den sista föreställningen för dagen som var "slutstriden" med Bröderna Lejonhjärta. 


Såååå himla bra! Minna satt bredvid mig och sa flera gånger att huuur gör dem? Hur har de gjort Katla så verklig? Kan bara instämma i frågorna för jag undrar detsamma. Superhäftigt gjort! 


Ja vi hade en jättebra dag! Leah orkade också vilket var så skönt för hon har verkligen sett fram enot att åka hit med småkusinerna. 

Bästa gänget❤️


När vi åkte hem sen var vi helt slut både Leah och jag. Leah däckade medan jag höll mig vaken med att lyssna på sommarpratare. Det ju inte så långt att köra så det gick väldigt bra trots att jag kände mig trött och sliten. Förkylningen från igår började göra sig påmind igen efter att ha hållt sig i schack under dagen. 


//Sofie 

Inga kommentarer: