29 augusti 2022

Konst längst med gatan

 Det kändes som det skulle börja regna när som helst i lördags men det var uppehåll enda fram till kvällen. Efter frukosten så hängde jag med mamma in till stan en sväng för att besöka konstrakan. Det brukar vara en årlig tradition här i stan men pga den så välkända pandemin har det inte varit något de sista två åren. Det är olika konstnärer som ställer ut längst med hela storgatan. Riktigt mysigt att gå runt och kolla. Det är väldigt mycket och i olika stilar. 


Det var lite svårt hur man skulle klä sig men kallt var det inte så jag körde på barbent. Barbent och strumplöst så länge det bara går! 


Hur kan man sakna långbyxor, stickade tröjor och sånt? Är det något man kan vara säker på när man bor i Sverige är att vi minst 10 av årets 12 månader fryser och behöver klä oss varmt. För mig är det en gåta verkligen. 


Mycket fint och varierat fanns det att kika på. 


Hade jag haft större plånbok hade jag gärna shoppat några fina tavlor att ha här hemma. Har en vägg som jag skulle vilja fylla ut med lite färgglada tavlor. Får bli mitt projekt framöver! 


Musikkåren marscherade och spelade så fint. Också en trevlig grej vi har här i stan. Olika musikkårer som spelar och marscherar varje lördag hela våren och sommaren. När barnen var små älskade de att kolla på det. Nu mer är de inte lika imponerade av att kolla på sånt. 


Vi tog oss en fika på espressonhouse. Åt en sån himla god avokadosmörgås! Full pott på den. 

Men när jag kom hem sen var jag helt slut igen. Så trött på den här förkylningen som aldrig riktigt vill ge med sig helt. Jag la mig i soffan och kollade på "Sommaren i Grums" på Svtplay och vilade. Lyckades somna till och sömn är ju bra skit för ofta känner man sig ju piggare bara man fått sova. 


Mamma och jag hann även gå in på loppisarna och kika lite när vi var inne på förmiddagen i stan. Hittade den här fin klänningen för endast en femtiolapp! 

Vet att den fortfarande säljs i butik så det var verkligen ett billigt fynd. 


Sen hittade mamma den här jackan som hon visade mig. Turkos! Sån härlig färg ju!  Man blir så glad av att den. 

Älskar Ebbes himlande blick i bakgrunden🤣


Jättenöjd med den. 150 kr för en Saki i äkta mocka. Det är dryga tusenlappen om inte mer för en sån i vanlig butik. Tycker den passade så bra ihop med klänningen också. En hel outfit för endast 200 kr. Jackan kommer jag använda så fort det börjar bli så pass kallt ute. 


På kvällen sen så kom det där regnet som hängt i luften hela dan. Och som det kom! Det toköste ner mängder med regn. Det började även mullra och blixtra på himmelen. Och såklart gick strömmen. Vi som inte hade lagat någon mat än... velade om vi skulle he oss på att åka in till stan för att köpa pizza eller nåt men det regnade helt galet mycket så det var inte alls så speciellt lockande. Som tur var kom strömmen tillbaka efter ett tag så vi skyndade oss för att få ihop middagen. 


Åskan försvann efter ett tag den med men regnet höll sig kvar. Det var nästan otäckt så mycket regn det kom. Var orolig att vi skulle få översvämning nånstans men vårt hus ligger rätt bra ändå så vi brukar ju klara oss. Och det gjorde vi den här gången med som tur var. 


//Sofie 


Inga kommentarer: