26 september 2022

Fotbollsmatch och en sista båttur

En så solig och fin lördag vi fick! Är det bara sol så kan även jag tycka om den här årstiden. Ljuset gör så himla mycket. Men d-vitamin åt folket! 


Hugo spelade hemmamatch i lördags så efter frukosten drog  i iväg till den. Som vanligt var vi där en timme innan matchstart då det är samling först.  Så Pontus, jag och Ebbe tog oss en promenad i väntan på att den skulle börja. 


Kom ihåg att ta med stolar att sitta på! Underbart skönt att kunna vila benen och se på matchen i solskenet. 


Ebbe är som vanligt inget större fotbollsfan men efter ett tag tröttnade han på att bita i kopplet, gräva i gräset och försöka springa efter bollen. Men det tar alltid ett tag innan han lägger sig ner och bara chillar. Poker var precis likadan. Kolla på fotboll är dötrist tycker våra hundar. 


Det var en väldigt jämn match som blev väldigt spännande! Slutade tillsist med vinst 3-1! Alltid kul att vinna så är det ju och extra kul att kolla när det är så jämnt och spännande hela matchen. 


Efter matchen tog vi oss ut med båten en sväng. Åka en sista tur innan hon ska tas upp. 


Köpte med pizza som vi åt till lunch medan vi åkte. 


Det var väldigt fint väder men det var för kallt för att sitta uppe på båten. Vi höll oss inne i båten med kapellet nere. Mysigt det med. 


Vi tog oss en sväng ner i en del av sjön vi inte varit vid i år. Men det är så himla lite vatten i sjön nu! Vattennivån är väldigt låg. 

Det märks tydligast vid bryggan där båten ligger. Så här långt ner från bryggan vet jag inte om båten varit innan under alla dess år? 

Pontus envisades med att åka in vid ett ställe där jag hävdade att vi inte skulle åka pga lågvattennivå. Och mycket riktigt körde vi fast... tur vi jar en stor stålbåt som tål en del. Efter lite rucklande så kom vi faktiskt loss så det var inte så farligt men hade inte förvånat mig om vi skulle fastnat helt med tanke på vårt oflyt när det kommer till båten och båtåkande den här säsongen. 



Ebbe njöt av att få åka båt igen. Han tyckte det var skönare att vara uppe på båten än nere i den. 


Fina 2:an låg redo för vinterförvaring. 

Jag fick även världens mega näsblodsanfall på båten. Trodde jag skulle för blöda men så illa var det inte som tur var. Men det är så obehagligt med näsblod och särskilt när det kommer så mycket. Tur vi hade bunkrat med hémo stop i båten. 

Jag har ju snorat konstant i en månads tid så egentligen är det konstigt att jag inte fått näsblod innan. Jag som brukar få det rätt lätt. 

Efter båttur och näsblodsattack skjutsade jag Hugo till Erik och tjejerna som var hemma hos mamma och pappa. Även Elin och Minna var där. 


Så här roliga var Minna och Majken. Här kommer världens roligaste faster/moster liksom men de bara: Gåååå! Du stör! 

Tur jag har Tilde och Lykke. De förstår sig fortfarande på hur rolig deras faster faktiskt är. 


Hugo är också en favorit och lyckas man brotta ner honom så vet nöjdheten inga gränser.

Erik och tjejerna skulle sova hemma hos mamma och pappa då Frida hade tjejkväll hemma dem. Så Hugo var inringd som barnvakt för att hjälpa till med huligan trion. 


Jag åkte sen hem till Pontus. Ja vi fick en kväll helt för oss själva. Pontus hade lagat mat till oss och så korkade vi upp en flaska bubbel för att fira våran årsdag. 16 år har vi hängt ihop! Ja egentligen är det den 23 september som är våran dag men både Pontus och jag glömde bort det i fredags. Tur då att man kan fira i efterhand! Bubblet smakade förövrigt skit och jag somnade på soffan efter att vi ätit. Skulle kolla på Sverige matchen men mina ögon orkade bara första halvan av första halvlek. Sen slogs dem igen och jag sov såååå gott. 


//Sofie 

Inga kommentarer: