19 september 2022

En dag med twisen

Lördagen tillbringade vi med Tilde och Lykke. Frida kom och lämnade dem hos oss vid tio tiden för att sen åka hem och måla på huset tillsammans med Erik. Av någon oförståeligt tyckte de inte att deras barn skulle vara hemma när det målades. Har svårt att förstå varför. 


Vi var ju tvungna att sysselsätta oss och hitta på något att göra så vi började dagen med lite bakning! 


Det märks ändå att de börjar bli stora tjejerna. De är så duktiga och hjälper glatt till. 


Lykke passade på att gosa med Hugo mellan de olika bakmomenten. 


Efter bakning blev det lite chill i soffan framför Pippi. Ja en stund satt de still iallafall.  


Ugnspannkaka blev det till lunch som Lykke var snäll och hjälpte till att sno ihop. 

Att vispa och röra är roligt värre. 

Efter att vi fått i oss mat i våra magar var det två små personer som skulle sova middag. Jag hade gärna sovit jag med men tyvärr var det inte jag som skulle sova. 


Tänkte de somnar väl snart. Att de inte gjorde. Var ute och gick i över en timme innan de slog igen sina ögon båda två. 


En helt äkta jävla selfie som visar hur jobbigt det var att puta dubbelvagnen uppför backarna häromkring. Grusvägarna har ju tagit en del stryk av regnovädret som var i somras.  Det gjorde inte promenaden mindre jobbig. Inte det minsta. 



Men till sist så somnade brudarna! Jamen alltså då mår man rätt bra. En av livets bästa känslor när man lyckas få små barn att tillsist somna. 


De fortsatte även sova när jag kom hem igen så ställde vagnen på altanen. Där fick de sova tills de vaknade en stund senare. 


Jag hade lovat tjejerna lördagsgodis så vi åkte in till stan för att besöka godisbutiken. Påvägen dit passerade vi Erikshjälpen och både Tilde och Lykke sprang till skyltfönstret för att kolla. Är de inte fasters tjejer så säg❤️


Har aldrig sett Lykke så lycklig som när vi gick in i affären. Så glad över att få plocka sin alldeles egna påse! 

Det bästa med småbarn är att de nöjer sig med bara några bitar godis. Varför kan inte en annan göra det? 


Så nöjd Tilde❤️ 

Efter vår godisshopping så åkte vi hem till tjejerna för att leverera hem dem till deras föräldrar. 


Väl där bjöd vi på fika! Kladdkakemuffinsarna som vi bakade tidigare fick grön grädde och strössel på sig och blev riktigt smarriga. 


Resten av lördagskvällen blev lugn. Hugo och Pontus kom hem efter att varit iväg på bortamatch med fotbollen. Tyvärr kom de hem med en förlust i bagaget men jaja så blir det ju ibland. 

Kollade på SHL Premiären och matchen mellan LHC och Örebro. Hade ett litet hopp om vinst men det blev det såklart inte... Tur det är många matcher kvar att spela. 


//Sofie 

Inga kommentarer: