28 juni 2023

En kväll i Gränna


Den här dagen bjöd på regn! Och ja, här kommer det: Så välbehövligt! Det lättade upp i luften, det gjorde det allt och det var riktigt skönt. Men det hade gärna fått komma ännu mer regn men man får vara nöjd med det man får. 

Temperaturen sjönk så jag fick ta på mig en långärmad tröja! Det vet jag inte när det hände senast. Om det blev för varmt med tröjan och jag fick ta av mig den? Absolut. 

Det blev ett träningspass den här dagen och även en promenad med Ebbe. Han var som en ny hund när han fick ut och gå i svalare temperaturer. 


Ebbe och jag tvättade oss rena och fina i sjön. Jag använde dock ett annat schampo. Vi åkte och badade när det slutat regna precis och det var så skönt i vattnet. Lagom när vi kom hem började det regna igen. Tajmade in badet bra. 


På kvällen hade vi inget alls inbokat. Inte ens en liten tennistävling fanns i kalendern. Så ovant! Och inga barn hemma. Så Pontus föreslog en liten roadtrip så vi satte oss i bilen och styrde den mot Gränna. 


I Uppgränna hittade vi en loppis som var öppen! Den låg så fint med hela Vättern som utsikt. 


Det var en stor lada där det var massa bord från olika personer som sålde. Varje borde hade ett eget nummer man kunde swisha till. Så smidigt! Superfint och välorganiserat så åker ni där så är det lätt värt ett stopp. 


Väl i Gränna så blev det mat på ett favorit ställe. Ser inte så mycket ut för världen men det smakade så bra. 


Vädret hade vänt helt och nu var det helt vindstilla och solen lyste för fullt. Kom lite lite regn men det gick snabbt över. 
 

Det resulterade i denna fina regnbåge. Så fint när den speglar sig i vattnet så det ser ut som den sitter ihop som en stor cirkel. 


Jag tror aldrig jag varit vid Vättern och det varit så här fint väder och så stilla. Hela sjön låg spegelblank. Så himla fint! 


Ja vi strosade runt och gick nere i hamnen och ut på pirarna. Kollade båtar och hade en väldigt skönt kväll. Tog sen turistvägen hem som går längst med vattnet. Ja, Sverige är bra fint så här års. Kan vara bland de finaste platserna så här års. 




//Sofie 

Inga kommentarer: