27 juni 2023

Midsommarafton 2023

Midsommarafton! Den firade vi hemma hos oss i år. Sandra med familj (plus Leah som varit där i veckan) samt Malin och Dennis med deras tjejer kom för att fira med oss. 


Hittade den här blåa i garderoben som fick komma fram. Väldigt glatt i tyget så bandet åkte upp och ner lite som det ville. En sån där liten störig grej som gjort att jag inte använt den så mycket. Och som jag helt glömt bort sen sist jag använde den. Men fin är den ju och den behövde allt få komma fram och rastas från garderoben den med. 


Jag vaknade tidigt och kunde såklart inte somna om. Började förbereda inför dagen. Städade undan massa skit, hissade flaggan, dammsög av det värsta och dukade borden etc. 


Det fick bli ett barnbord på framsidan och ett vuxenbord på baksidan. Svårt med utrymmet för att duka långbord här hemma tyvärr. 


Midsommarafton är egentligen ingen flaggdag men det struntade jag i. Tycker flaggan ska vara hissad när det är midsommarafton och man firar. Inga aftnar är flaggdagar det är dagarna efter som är det om man ska göra det korrekt men jag tycker hellre man hissar en gång för mycket än för lite. Klart flaggan ska användas! 


När gästerna kommit blev det välkomstbubbel! 


Grattade även Leon som fyllt år dagarna innan. Han fick fotbollskläder med Ronaldo som han blev väldigt nöjd med. De invigdes på en gång. 


Fyra hundar blev det totalt, så himla mysigt! Så härligt när det funkar så bra ihop och kan vara tillsammans utan några som helts problem. 

Älskar att jag lyckades få en bild där samtliga kollar in i kameran. Hundarna är mer väldresserade än barnen. 


Efter lunchen så behövdes det aktiveras! 


Vi körde en annorlunda variant av brännboll som innefattade mycket vatten och såpa. Leon hjälpte glatt till med att fylla upp de små poolerna. 


Halt skulle det bli så det gick som sagt åt en del såpa och vatten på banan. 


Alla barnen hjälpte till så snällt för att i iordningställa allt. Och självklart testades banan också. 


Barnen mot vuxna blev lagen. Ville ta en lagbild på barnen men som jag skrev tidigare så är de inte hälften så väldresserade som hundarna. 



Tänkte innan att det här kommer gå skit. Det kommer ramlas och slå sig och det kommer framförallt vara riktiga vinnarskallar som börjar bråka (läs mina barn) men det gick hur bra som helst!  Alla hade riktigt kul och det blev inga skador heller. 


Hade en fotboll som kastades ut istället för brännbollsrack. Planen blev inte så stor så vi fick gör om lite. Men det gick ju det med! 


Sen hade alla så roligt så poäng räknades liksom aldrig och det var nog en del i att det blev roligt istället för bara vinna. 


Efteråt var alla blötta och inoljade i såpa så vi åkte bort till sjön för att bada av oss. Både barn, vuxna och hundar lastades upp på traktorvagnen och så åkte vi iväg. Om det var en skumpig resa? Sandras aktivitetsklocka tyckte hon var jätteduktig som rörde sig så bra under resan och samlade ihop många extra steg. 


Alla hoppade i och svalkade av sig. Ja, inte Gösta då. Världens största badkruka som dessutom är labrador? Det går inte ihop sig. Men han tog sig ner och plaskade lite vid kanten i alla fall så man kan faktiskt säga att alla badade. 


Det var väldigt varmt ute så det gällde att få i sig vätska på hemvägen. 


Ja det blev en trevlig badtur med hela gänget. 


Pontus styrde oss sen hem igen. 


Då blev det eftermiddagsfika i form av jordgubbstårta i olika former! 


Smakade riktigt bra och det blev tabberas på båda tårtfaten. 


Sandra gjorde en så himla god jordgubbsdrink till oss. Den var så god så hon fick göra om den flera gånger. 


När det blir lite mycket kan det vara bra med lite mopedterapi. Linus och Hugo åkte fram och tillbaka på grusvägen flera gånger. Efteråt var humöret mycket bättre, tänk vad lite mopedåkning kan åstadkomma. 



Det blev även hundpromenad med alla odjuren. (Odjuren = barnen alltså. Nej, jag skoja bara!) 


Sandra försökte dressera den yngst i gänget att gå bättre i kopplet. Det resulterade i att alla hundarna satt så fint och ville ha belöning. 


Är inte riktigt van vid att ha två koppel i händerna när jag går hundpromenad. 


Men det är så mysigt med alla hundarna! Jag vill ju så gärna skaffa en till hund och det suget minskade ju inte. Många har bebissugen efter ett till barn men jag har haft valpsug i flera år. Men det får bli nån gång när vi har mer tid över. Det ska ju passa in i livet så är det ju. 
 

Sen blev det mat igen! Pontus. Robban och Dennis körde igång grillen och muurikkan. 



Mycket mat blev det, vi behövde inte gå och lägga oss hungriga om jag säger så. 


Mätta och belåtna och rätt så trötta efter kvällens middag.

Tält slogs upp i trädgården. Vi hade lånat husvagn av mamma och pappa så där i sov ett gäng, Sandra och Leon tältade och så ett par hamnade på soffan. Saknar att vi inte har något gästrum i vårt hus men vi fick allt ihop sovplatser till alla ändå. 




//Sofie 

Inga kommentarer: