27 juni 2023

Sol och bad på sjön

Den här söndagsmorgonen ringde alarmet tidigt värre. Jag är van vid att ha alarmet på 04 nåt men när det står på 03 då känns det som natt verkligen. Fast en ljus natt, det är stor skillnad på att gå upp så tidigt i november eller juni.  


Hugo och Leah skulle skjutsas till mormor och morfar för sen vidareavfärd mot flygplatsen. Efter att ha lämnat av dem och sagt hejdå åkte jag hem igen och la mig. Både Pontus och jag sov som stockar och vaknade inte förrän klockan var halv nio. Utsövda och pigga! Typ. 

Återigen en dag med toppen väder så vi packade in oss och drog iväg till båten för att ta en tur på sjön. 

Ebbe älskar att åka båt. Han ligger och verkligen njuter i fulla drag. 


Det var nästintill helt vindstilla mitt ute på sjön så det fick bli ett par stopp bara för att svalka oss. 

Åkte sen för att lägga intill vid en ön, men när jag och Ebbe hoppat iland började det blåsa en massa. Det kom bara sådär så Pontus kunde inte lägga intill med båten det blåste alldeles för mycket. Ja, sen fick vi påbörja projekt att få mig och Ebbe ombord igen. Det tog sin lilla tid men efter flera försök så kunde jag lyfta upp Ebbe och typ kasta honom på båten och sen hoppa fort som fan upp jag med. 

Sen då? Sen blev det helt vindstilla igen. Jättekonstigt väderomslag. 


Men vi lyckades hitta en plats att lägga intill vid. 


Det kastades pinnar, badades, lästes böcker och hade det allmänt rätt gött. 


Lunch blev det också och det smakade väldigt bra. Är ju inte så hungrig i värmen men bara jag börjar äta så kommer suget och det smakar väldigt bra. 

Ja, vi hade en heldag på sjön vi tre. Det vet jag inte när det hände sist. Det var rätt tomt utan Hugo och Leah, men det är väl bara till att börja vänja sig. De börja bli så stora och inte vilja hänga med oss för jämnan. Som typ dra till Gdansk utan sina föräldrar och sånt där. Det är verkligen en ny fas i livet vi går in i nu. Lite skrämmande att inte längre ha barn som behöver/vill vara med oss hela tiden. Om bara några år är ju båda två myndiga liksom. Hugo fyller arton om tre år! Galet, galet, galet... 


Tur vi har Ebbe som älskar att hänga med:-) 



//Sofie 

Inga kommentarer: