27 juni 2023

Onda röda axlar

Jädrar vad solen tagit. Ändå smörjde jag in mig ordentligt, men solen är stark det är den. Sov så dåligt natten till måndagen p.g.a. att jag hade så ont på mina stackars axlar. Körde med sån after sun kräm och då blev det lite bättre. 

Det tråkiga är att jag alltid börjar flagna efter ett tag. När jag väl börjar bli lite brun då liksom försvinner skiten. Brun utan sol har jag aldrig fått till bra men kanske skulle testa spraytan på salong? För visst är det fint att vara lite brun men man vill ju inte skada huden. 

Gym blev det den här dagen precis som hundpromenad. 

Det var en varm promenad... Det har varit varmt i så många veckor alla redan men har inte vant mig än. Promenaderna behöver verkligen planeras in så man inte går när solen står som högst på himlen. 

Kossorna var väldigt nyfikna, som de brukar vara. 

De var inte så intresserade av mig utan snarare av Ebbe. De sprang i flock längst med stängslet och följde varje steg han tog. Ebbe däremot är rätt obrydd och skiter helt i kossorna. 

Såklart blev det även lite bad den här dagen men nu med systrarna Henriksson. 

Tilde älskar djur och blev så glad över "ankorna" som simmade vid badplatsen. 

Tyvärr var inte dem lika intresserade av henne. Eller tur, jag hatar fåglar. Tycker de är otäcka när dem blir för närgångna. Förstår inte folk som matar fåglar på allmänna platser. Det satt en 

familj på en filt på stranden och kastade mat till dem. Vad tror dem? Att de nöjer sig och sen försvinner? Knappast. 

Det var soligt även den här dagen men med lite fler moln på himlen vilket min kropp tyckte väldigt bra om. Smörjde in mig och hade på mig klänning som skydd mesta dels av tiden men kände ändå hur det sved. 

Blev glassugna efter ett tag och gick för att inhandla det. 

Majken var taggad på glass. 


Köpte en med lemon curd, jättegod! Jag äter typ inte någon glass övriga året men så blir det sommar och då smakar det helt plötsligt så bra med glass. Glass och sommar hör ju ihop. 


Pontus hade tennistävling sent igår kväll men innan dess fick vi besök av hans föräldrar som kom förbi en sväng. Det var sån klibbig värme men det blev något bättre senare på kvällen så vi satt ute, men det var som att åskan och regnet hängde i luften men aldrig riktigt kom igång. 




//Sofie 

Inga kommentarer: