27 juni 2023

Midsommardagen 2023

Dagen startade med en brakfrukost tillsammans allihopa innan gästerna skulle ge sig iväg. De hade en helg på Astrid Lindgrens Värld inbokad så efter vi ätit så drog de vidare dit. 

Jag började så smått röja här hemma efter gårdagen. Kul med kalas men det blir ju alltid massa tråkig stök att ta tag i dagens efter. 

Vi hade så sjukt mycket mat kvar från gårdagen så vi ringde till Pontus föräldrar och kollade om dem var hemma och ville bli bjudna på lite midsommarrester. Så vi drog dit och hade fester med rester! 

Perfekt att bli av med lite mat då kylen var helt överfull. Vi hade även två hela tårtor kvar från dagen innan så det blev även efterrätt. Bad i sjön och lite slappande i hammocken hann vi också med innan vi åkte hemåt igen. 

Hugo och Leah skulle nämligen åka iväg dagen efter och behövde hem för att packa. 

De ska få åka med mina föräldrar, Elin, Aron, Minna och Bosse till Gdansk i några dagar. 

Efter att ha packat och grejat var vi sådär varma igen och behövde åka bort för att bada. Vi har inte långt bort till sjön men tar ändå nästan alltid bilen dit. Det är ju väldigt onödigt men grejen är att Ebbe vill ju också alltid med och bada och klart han ska få det. Men han klarar inte av att springa i värmen bredvid cykeln (dessutom är han rätt lat och så ska han helst inte belasta höfterna för mycket) så Pontus gjorde om cykelvagnen så Ebbe kunde åka på den. 



Om Hugo ville följa med oss och cykla bort till sjön? Svar nej. 




Förstår inte varför? Helt normalt ju att cykla med en lite smått överviktig labrador i en cykelkärra ju. 

Vi cyklade inte i något speciellt högt tempo bort dit och det tog ändå ingen tid alls. Så i fortsättningen ska vi verkligen försöka cykla bort dit i första hand.  


Det var väldigt skönt med ett bad. Kunde legat kvar i vattnet hela natten kändes det som. 


Men vi fick hoppa upp på cyklarna och dra hem igen efter ett tag. Fördelen med att cykla på kvällen är ju att det hunnit börja svalna av temperaturen så vi slapp bli helt genomsvettiga när vi kom hem igen. 




//Sofie 

Inga kommentarer: