14 januari 2012

Nummer Okänt

Har ni fobi för att svara i telefon om det är ett nummer ni inte känner igen som ringer?

Diskuterade det på jobbet då det var 2 stycken där som aldrig svarade i telefon om det var ett nummer som de inte kände igen som ringde.

Varför är då min fråga?

För det första. Jag är för nyfiken för att inte svara. Jag vill veta vem det är, vare sig det är ett okänt eller dolt nummer.

För det andra, tänk om det har hänt någon anhörig någonting och denne ringer från en annan telefon och man inte svarar för det var okänt/dolt nummer? INTE SÅ BRA!

För det tredje. Är det en försäljare så får man ju nöjet med att slänga på luren i örat på dem eller tala om hur illa man tycker om företaget. Eller om det faktiskt är något man vill ha (tjänst eller vara) så går du ju faktiskt miste om det om du inte svarar bara för det vara ett nummer du inte kände igen.

För det fjärde. Hur sjutton går man tillväga om man till exempel har en sak ute på försäljning på Blocket. Svarar man endast på mail då? Eller säljer inte dessa personer saker via annonser?

För det femte. Tänk om du sökt jobb och arbetsgivaren ska ringa och säga att du fått jobbet men du kan inte svara i telefonen för det är ett nummer du inte känner igen? KORKAT!

Listan kan göras lång med varför man ska svara om det ringer i telefonen.

Dumheter enligt mig och inte svara i telefon bara för att man inte vet vem det är i andra änden av luren. Det kan man ju aldrig veta. Hur tror ni folk gjorde innan mobiltelefonerna och nummerdisplay fanns?

Klart man svarar! Vad kan hända?

//Sofie

1 kommentar:

Kusin sa...

Jag håller med dig totalt! Det där är så otroligt löjligt att inte svara bara för att man inte känner igen numret eller okänt.