17 juli 2016

En rolig cykel

Natten till idag var jag och hämtade hem Pontus och ett par kompisar från svensexan. Somnade till precis innan Pontus ringde om skjuts så sen var jag klarvaken och kunde inte somna om. Sov inte många timmar inatt. Hela sovrummet stank fylla av Pontus äckliga andedräkt plus att han allt ska snarka när han druckit.  Vaknade kl 06 klarvaken och har så varit sen dess.

Åkte och tränade på dan så Pontus fick vila här hemma. Efter lunch kände jag för att hitta på något. Frågade Pontus om det inte fanns något att göra här i närheten och det slutade med att hela familjen plus svärföräldrarna åkte till ett litet amatörmuseum som ligger utanför stan och som handlar om en ångbåt som fanns förr om åren och som gick på sjön Sommen, Carl-Johan hette den. 

Alltså vilket ställe vi kom till. En stor lada proppfull med grejer (såg ut som vi kommit till en loppis först) och en liten gubbe som gladeligen berättade om allt. Där fanns förutom massa fakta och dela av båten Carl-Johan även en hur många gamla radioapparater och grammofoner som helst, även telefoner och ångmaskiner fanns det gott om. Ja vilket ställe.  Väldigt speciellt men barnen tyckte det var roligt bland alla sakerna.

Gladast blev de när farbrorn plockade fram en gammal lådbil och en barncykel med sidovagn på. Som Hugo och Leah lekte med dessa!

När vi varit där så följde vi med svärföräldrarna hem och blev bjudna på mat med ostkaka efteråt. Så gott!

Men när vi skulle hem därifrån så pajade en grej på bilen. Suck och stön! Hatar bilar som går sönder. Men felet ska vara lätt att åtgärda enligt Pontus så det får han ta tag i imorgon. Som tur var kunde vi låna en annan bil hem.

Nu är jag rätt trött så ska alldeles straxt sova. Ska bara läsa lite först i en av böckerna jag fick låna av svärmor. 

//Sofie


Inga kommentarer: