27 juli 2016

FS-LASIK ögonlaser

Jag var ju och gjorde en förundersökning hos Memira för några veckor sen för att kolla upp mina möjligheter att göra en ögonlaser. Jag fick positiva besked om att jag var en lämplig kandidat så jag bokade in en tid för operation på en gång. Och igår var alltså den dagen. 

Själva ingreppet tog inte lång tid men jag upplevde det som väldigt obehagligt. Kände mig coollugn innan och var inte alls nervös förrän jag låg där på britsen. Det svåra var att hela tiden hålla ögat helt stilla och fokusera med blicken samtidigt som man var helt bedövad plus hade en ställning som gjorde att man inte skulle blinka och en laser som lyste en rätt in i ögat.

Var så skönt när det var över men jag hade väldigt ont timmarna efteråt. Jag gjorde operationen vid 9 och vid 16 tiden hade all värk i stort sätt släppt. När jag skulle ut från kliniken fick mamma leda mig till bilen. Jag kunde inte ens öppna ögonen så ont/ömt/svidande var det.

Jag kunde sen se men synen var inte alls klar. Kändes ungefär som jag gick omkring med ett par linser i ögonen som suttit i alldeles för länge.

Men så imorse vaknade jag upp och kunde se! Det var sån häftig känsla, att kunna se utan vare sig glasögon eller linser. Jag är väldigt torr i ögonen och har ögondroppar jag ska droppa 6 gånger om dagen i en veckas tid. Har satt mobilen på alarm för att inte glömma☺

Jag kunde göra en av de mindre smärtsamma operationerna nämligen FS-LASIK. Vet inte om jag klarat av att ha den där smärtan i ögonen längre än vad jag hade. Så himla obehagligt var det.

Personalen på Memira har varit toppenbra. Vänliga och hjälpsamma så jag kan varmt rekommendera dem. Imorgon ska jag på mitt första återbesök och se så allt är bra. Det känns bra så hoppas de med tycker allt är det.

Tänk att jag sen kan bada och doppa huvudet utan att tappa linser eller inget se. Jag kan vakna på morgonen och se direkt vad klockan är utan att behöva leta efter glasögonen eller sätta i linserna först.

Jag känner mig så nöjd (hoppas att det så förbli så inga komplikationer uppstår). Jag fick betala 35.000 för det men det har jag snart sparat in med tanke på min månadskostnad jag annars  haft på mina ögon.

Nu blir det att ta det lugnt i början och se till att följa alla restriktioner jag fått så ögonen läker bra. Får blandat inte ha något smink så säg hej till ett äkta blekansikte☺

//Sofie


Inga kommentarer: