17 september 2016

Skördemarknad

Den här soliga lördagen drog vi och besökte den årliga skördemarknaden som är i Asby.


Mamma, Elin och Minna följde också med. Minna som är på gång och börja gå. Precis efter jag knäppte bilden så rest hon sig upp och tog ett steg mot moster! #stoltmoster 


Barnen åkte traditionsenligt på tramptraktorerna (alla barn verkligen älskar dessa tramptraktorer). Hugo börjar dock bli lite stor för att åka på dem men han var glad ändå:-) 


Träffade på flera bekanta ansikten när vi gick omkring där på marknaden vilket var skoj. Barnens andra kusiner med föräldrar dök också upp så Leah och Emma hängde ihop resten av tiden vi var där. De två är verkligen bästisar. 

Vi spelade även på koskitarbingon men vi vann tyvärr inte i år heller. Klappade kalvar och lamm och barnen fiskade i en fiskdamm och vann dessa snygga att ha om halsarna. 


Poker fick också följa med och gå på marken. Gick rätt bra faktiskt. Brukar inte tycka om att ha med honom på sånt här men ibland är det bra så han får träna sig att vara bland folk och andra hundar. Poker är svår att trötta ut ordentligt men att vara med på sånt här gör honom helt sketslut. 


 Invigde även min nya skinnjacka som jag fyndade i Spanien för endast 250 kr, fynd! 


Vi tittade även på starke man tävlingen som hölls. Det tippades tunga däck och det drogs lastbilar. Pontus hävdade att han med skulle orka välta ett sånt där däck men jag trodde inte riktigt på honom. Eller jag skrattade mest åt honom men se han lyckades faktiskt få omkull däcket på 345 kg. Hade nog jag också lyckats med om jag bara kommit ihåg att provat:-) 



Hugo tyckte det såg tungt ut för sin far och ville hjälpa till. 

Det var väldigt mycket folk. Tror marknaden växer för varje år. Mysigt då den fortfarande är mindre än de vanliga marknaderna man brukar gå på. 

Vi hann tyvärr inte se finalen av starke man tävlingen då både jag och barnen blev kissnödiga så vi var tvungna att åka och besöka svärföräldrarna för toabesök. 

Där så blev vi även bjudna på kaffe och smörgås och så var även kusinerna där så barnen fick leka av sig lite till. Även Krille lekte av sig med avanten de hade framme i trädgården. Barnen satt i skopan och han körde. Roligt värre:-) 


Väl hemma igen så har jag vikt all (jävla) tvätt och Pontus har kört trimmer och klippt gräs. Nu är han och Leah iväg och fixar middagen. Pizza blir det då vi helt glömt bort att ta upp något ur frysen. Smidigt och bra får det vara ibland. 

//Sofie 

Inga kommentarer: