23 januari 2022

Promenad i stormens tecken

Lördag! Och jag kände mig mycket piggare än dagen innan. Ja nästan helt som vanligt. Fortfarande ont i min stackars vaccinerade arm men annars kände jag mig pigg. Men för satt vara på den säkra sidan så tog jag ett snabbtest (igen) men det var negativt (igen). Jag kände mig ju precis som vanligt så hade blivit förvånad om det skulle visat något annat. 

Vi hade en lugn hemmadag denna lördag. Hugo var fortfarande hur pigg som helst även att det var han som var den sjuka av oss. Jag och Ebbe gick på en promenad i skogen. Så välbehövligt att få röra på mig och få lite frisk luft i lungorna. Kom på att jag nog inte var utanför dörren på hela fredagen. 


Det låg träd överallt efter de extremt blåsiga dagarna/nätterna som varit. Min första tanke var att det var värst vad många som gått ut i skogen och bara dumpat sina julgranar överallt. Kom sen på rätt snabbt att det nog var blåstens förtjänst. 

Det är starka krafter märker man när man går och ser allt som blåsts omkull. Tur att vi klarat oss så bra ändå. Inte ens strömavbrott råkade vi ut för. Det ni! 


Och inte heller har bår belysning i flaggstången blåst iväg eller gått sönder. Helt otroligt faktiskt. Men igår hjälptes hela familjen åt att plocka ner den. Vågar inte riskera att ha den uppe en sån blåsig natt till för då är det ju som gjort för att den kommer att gå sönder. 


Jag fick ett ryck att städa garderoben tänkte jag. Hann tömma den på alla mina klänningar så var jag trött sen. Jag har väldigt många klänningar det har jag men varför tar liksom alltid energin slut när man kommit till den punkten? Fram med skiten och sen är man trött. Men jag lyckades samla ihop lite energi igen och fick i ordning bland klänningarna i alla fall. Resten får jag ta en annan gång. 
 

Kvällens middag blev ute vid grillplatsen! Första för i år. Förra säsongen använde vi grillplatsen så mycket mer än vad vi gjort nu. Sen slog det mig att då hade barnen inga matcher i innebandyn så då hade vi nästan alla helger oplanerade och lediga. Då var det enklare att få till det. 


Väldigt mysigt att sitta där ute i mörkret och elda och äta mat. Mat smakar som sagt alltid bättre när man är ute. 


Kyckling med nudlar blev det. Väldigt gott! Så bra bilder det blir när det enda ljuset man har är från brasan. Det är en utmaning att lyckas få till några bilder överhuvudtaget faktiskt. 

Leah kan inte sitta still som vanligt hängde hon mer upp och ner än hon var upprätt. 


Ja det var en mysig lördagskväll vi hade. Så skönt att komma in sen när man är lite sådär lagom frusen i kroppen och man får krypa in under en filt i soffan. 


//Sofie 

Inga kommentarer: