21 januari 2022

Tredje dosen

 

Ingen torsdag utan ett träningpass på kära gymmet. Denna dagen var jag helt själv när jag tränade. Vi är ju annars några bekanta ansikten som brukar träna sådär odrägligt tidigt om morgnarna. Folk tycker nog jag är dum i huvudet när jag talar om hur tidigt jag är där. Men så går jag och lägger mig tidigt om kvällarna med. Mina timmars sömn måste jag alltid ha. 


Jag åkte från jobbet straxt innan lunch för att bege mig till vårdcentralen för dos nummer tre! Den här gången var munskydd obligatoriskt. Jag var lite sen så jag sprang upp för trapporna och kom med andan i halsen. Höll typ på att dö av att då sätta på mig ett munskydd. 

Jag kände nästan direkt hur det började ömma i armen efter att jag fått vaccinet. Fick en annan sort än de två tidigare gångerna så det satte kanske extra fart. 


Jag åkte faktiskt hem och jobbade sen. Massa att göra så det gick i ett. Stämplade ut sen och åkte in för att hämta kidsen i skolan. Passade även på att göra något vår bil har varit i behov av länge. Nämligen en omgång i biltvätten! Så ren bil vet jag inte när vi hade sist. 

Jag började få riktigt ont i min arm sen och kände mig dessutom hängig. Fick uppdaterat att smittan härjade för fullt i Hugos årskurs och även i hans klass. Hugo skulle åkt skidor med en kompis på kvällen men det blev inställt då han hade fått feber. 


Vi har köpt hem flera snabbtester så Hugo fick göra ett sånt då även han blivit lite små snorig. Och japp det var positivt. Jag gjorde med ett test för att se då jag ju inte kände mig hundra men det var negativt så det var helt klart sprutan jag kände av. 


Det kom ju dessutom nya restriktioner igår med. Varför tajmar vi alltid in att få covid-19 i huset när det ska till att ändras på restriktionerna? Var precis likadant när Pontus och Leah hade det för ett par månader sedan. Så rörigt då man inte vet vad som gäller. Jag och Pontus tog vår tredje sprutan samma dag. Ringde 11313 och rådfrågade vad som gäller och vi anses då fullvaccinerade (även att vi precis tagit våra sista sprutor). Pontus och Leah ju också haft det så pass nyligen så ingen av oss behöver sitta i hemkarantän.


Skrev och frågade skolan hur de ställde sig. Om Leah skulle vara hemma eller ändå komma. Fick till svar att hon var så välkommen till skolan då de går efter de senaste restriktionerna så hon behövde inte vara hemma. Men man känner ju att man vill dubbelkolla. Pontus gjorde det med sitt jobb med men han kunde komma dit också. 


Även jag kunde ju åka och jobba men då jag hade symtom efter sprutan låg jag lågt med den planeringen och ställde in mig på en jobbdag hemifrån även dagen efter. 


//Sofie 

Inga kommentarer: