30 november 2022

Ett jultåg

Skrev jag att måndagen var mörk? Det var ingenting mot tisdagen. Det blev aldrig ljust! Det var så mörkt hela jävla dagen alltså. På riktigt så mår jag så dåligt av avsaknaden av dagsljus. Hur överlever människorna som bor i våra norraste delar av landet? 


Det blev som vanligt träning och sen jobb. 


När jag kom hem tändes det en brasa och framför den intogs dagens mellis. Är verkligen inne i en granola och yoghurt period. 


Men det blev inte någon längre stund hemma för sen skulle barn skjutsats till träning. 


Medan barn tränade promenerade jag och Ebbe. 

Gick förbi en loppis som var öppen så var bara tvungen att kika in en snabbis. Då gjorde jag något jag typ aldrig gör. Jag band Ebbe utanför så han fick vänta där. Ja Ebbe är väldigt duktig. Han lägger sig ner och är tyst så inget skällande eller så. Det är inte därför jag aldrig har honom utanför affärer. Däremot tänker jag att skulle det komma någon och ta kopplet så skulle han ju bara glatt följa med. Det är nog det jag är lite rädd för när man binder honom så här. 


Men det gick ju hur bra som helst! Bara Ebbe som tyckte jag var tråkig...

Fyndade jag något då? Jo det här lilla jultåget i original förpackning fick hänga med hem. Så fint! 


Det ska få stå på hyllan i tv rummet. Köpte även ett jättecharmigt gammalt änglaspel. Även det i original förpackning från 40-talet. Lite slitet men tyckte bara det var charmigt. 


När vi äntligen kom hem sen blev det middag och soffhäng framför senaste avsnittet av Hårt Väder. Riktigt bra och intressant serie. Älskar ju David Batra med så det gör ju sitt. 


//Sofie 

Inga kommentarer: