27 november 2022

Juliga dukar och en pepprig burk

Ja då var det fredag igen! Eller egentligen söndag för jag skriver det här inlägget när det är söndag kväll så det känns lite konstigt att hojta "fredag gud vad skönt!" när man sitter här och snart ska upp och jobba igen. Men fake it till you make it som man säger. 


Fredag fredag vad gjorde jag i fredags? Inte lätt att komma ihåg när det går för många dagar mellan bloggandet. Men jodå jag gjorde det gamla vanliga. Jag tränade och jag jobbade. 


Och så var jag förbi Eriks Hjälpen en sväng! Mycket trevligt besök som slutade med att ett par juliga dukar fick följa med hem. Blir så glad de få gånger som jag lyckas hitta dukar som är helt kvadratiska. De flesta är ju tyvärr inte det utan mer rektangulära... 

Vårt bort är nämligen helt fyrkantigt (som jag brukar säga och då brukar Pontus säga: du menar kvadratiskt? Och då säger jag: Ja det sa jag ju och då ska Pontus alltid dra en lång harang om skillnaden mellan kvadratiskt och fyrkantigt som jag ju faktiskt vet om. Jag bara orkar inte säga rätt hela jävla tiden. Chilla! Som mina barn skulle sagt.) En lång parantes men det jag ville ha sagt är att dukarna sällan matchar vårat bord. Men i fredags hittade jag hela två dukar som faktiskt var i rätt mått! Fast den ena hamnade på soffbordet som är runt men den funkade där med. En duk som både funkar till runda och kvadratiska bord, såna gillar jag extra mycket! Gillar även fyrkantiga dukar men inte rektangulära. 


Se så fint det blev! 

Pepparkaksburken köptes utan pepparkakor. Pepparkakorna bidrog Pontus och Leah med. 


Ja vad hände väl sen denna dag? Jag hämtade barn i skolan, körde barn till tärningar, gick långpromenad med hund, körde hem ett barn och hämtade ett annat för att sen storhandla mat. Mitt livs största trauma. Åka till Willys och storhandla mat en löningsdag när det dessutom är black friday är som att kliva in i en mardröm. Inte för att Willys körde med så mycket Black Friday erbjudande men det var ändå såååå mycket folk där! När ska jag egentligen ta tag i och börja beställa maten över nätet? Snart tycker jag. 


Var trött och hungrig = på dåligt humör när jag kom hem och inte blev det bättre av att På Spåret inte var! Fick trotsa mina principer och glo på VM ändå. Och det var rätt trevligt med fotboll det var det allt. Kan varit så att det blivit mer fotboll den här helgen. Jag har igen vidare karaktär uppenbarligen men det var ju och andra sidan ingen nyhet. 


//Sofie 

Inga kommentarer: